AKİT MENÜ

Teknoloji

5 Dolarlık bilgisayara kamera desteği

Dünyanın en küçük ve en ucuz bilgisayarı olma ünvanına sahip Raspberry Pi Zero'ya kamera desteği geldi.

Dünyanın en küçük ve en ucuz bilgisayarı olma ünvanına sahip Raspberry Pi Zero, geliştiricilerden teknoloji meraklılarına kadar herkesin ilgisini çekmiş ve kısa sürede yok satmaya başlamıştı. Stok sorunu çözülen Raspberry Pi Zero şimdi de kamera desteği ile güncellendi.

KAMERA DESTEĞİ İLE HANGİ ÜRÜNLER YARATILABİLİR?

Raspberry Vakfı’ndan yapılan açıklamaya göre, kart bilgisayara kamera bağlanabilecek bir FPC kapısı eklendi. Bu kapı sayesinde, geliştiriciler dünyanın en küçük bilgisayarına uyumlu kameraları bağlayabilecekler. Böylece, Raspberry Pi Zero kullanılarak uygun fiyatlı ev güvenlik sistemleri ya da çok küçük casus kameraları geliştirilebilir. Tabii ki bu kısım geliştiricilerin becerisine kalmış.

RASPBERRY Pİ'NİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Güzel gelişmede en önemli yer ise, kamera bağlantı kapısıyla güncellenmesine rağmen cihazın fiyatının artmamış olması. Eğer siz de Raspberry Pi Zero’ya ilgi duyuyor ve üzerinde çalışmak istiyorsanız sadece 5 dolara (yaklaşık 15 TL) bu bilgisayarı satın almanız mümkün. Raspberry Pi Zero'nun teknik özelliklerine buradaki haberimizden göz atabilirsiniz.

Yorumlara Git

‘En iyi proje çocuk benim’ kavgası

Polisi şehit eden katilin annesi: ‘O polisin yerine keşke ben ölseydim'

Altında peş peşe zirve! Yatırımcısı sevinçten uçuyor

Mustafa Kemal’e tapıyor, ezanla dalga geçiyor! Mine Kırıkkanat’tan Diyanet’e akılalmaz iftira!

Canlı yayında bir cinayet itirafı daha: "Babamı boğarak öldürdü"