AKİT MENÜ

Ekonomi

Katar'dan sürpriz karar: Katar enerji ve Shell anlaştı! Flaş gelişmeyi Katarlılar böyle duyurdu

Katar Enerji Şirketi (Qatar Energy), Moritanya açıklarındaki sahada faaliyet için uluslararası enerji şirketi Shell ile anlaşmaya vardı. Dünyada kriz her geçen gün tırmanırken enerji ile ilgili yeni gelişme haberi: Katar'dan dikkat çeken hamle geldi. Bu anlaşma sonrası Katarlılar yakında başlanacağını duyurdular. Haberde en dikkat çekeni ise Katar'ın Shell ile yeni anlaşmasındaki detaylar oldu. Dünyanın en büyük doğal gaz sahasına sahip. Petrol devi Shell ile imzalar atıldı.

2023-04-02 16:07:11

Katar Enerji, Moritanya açıklarındaki sahada faaliyet için Shell ile anlaşma yaptı

Katar Enerji Şirketi (Qatar Energy), Moritanya açıklarındaki sahada faaliyet için uluslararası enerji şirketi Shell ile anlaşma imzaladı.

Katar Enerji Şirketinden yapılan yazılı açıklamada, Moritanya açıklarında bulunan sahanın global işletmecisi Shell ile imzalanan ve Moritanya hükümetinin olağan onayına tabi anlaşma kapsamında, "C10 Blok Arama ve Üretim Sahası"nda yüzde 40 hisseye sahip olunacağı, yüzde 50'si Shell'de kalan sahanın yüzde 10'unun ise Moritanya Hidrokarbon Şirketinin (SMH) olduğu aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saad bin Şeride el-Kabi de anlaşmanın, ülkesinin Afrika kıtasındaki petrol arama varlığını güçlendireceğini kaydetti.

Moritanya açıklarındaki C-10 bloğu, 11 bin 500 kilometrekare civarındaki bir alanı kapsıyor. Moritanya kıyılarının yaklaşık 50 kilometre açıklarında olan blok yaklaşık 50 ila 2 bin metrelik suyun derinliklerinde bulunuyor.


İlginizi çekebilir→ HAVELSAN kritik proje: 'Oyun' dünyasına giriyor! Dünyaca ünlü şirketle anlaştı: Konsepti sahaya çıkıyor → TIKLAYINIZ

 

Yorumlara Git

Galatasaray'dan kötü haber! İki yıldız derbide yok

Türkiye'de hemen hemen her markette satılan marka iflas etti! Kanserojen madde iddiası sonunu getirdi

Jose Mourinho Galatasaray derbisi öncesi bir ilki gerçekleştirdi! Hiç bir takımda böyle bir şey yapmamıştı

Türkiye'den dünyayı ayağa kaldıracak altın operasyonu! İki ülke daha tetikte

Ekrem ve Mansur'dan çile çektirmede rekabet! Burası miting alanı değil metro istasyonu