AKİT MENÜ

Yemek Tarifleri

Peygamber Efendimizin (Hz Ali'ye) ısrarla tavsiye ettiği çorba Telbine tarifi: Ramazan'a özel herkes yiyecek

Peygamber Efendimiz (SAV), Hz Ali hastalandığında ısrarla telbine çorbasını içmeyi tavsiye etmiştir. Telbine çorbası arpa unundan yapılıyor. Bu çorbanın hem lezzeti hem de maneviyatı çok yüksek. Telbine çorbasını içerken kendinizi çok huzurlu ve mutlu hissedeceksiniz. Ayrıca bu çorba hastalar için tam bir şifa deposu. Kış günlerinde hastalıktan korunmak ve bağışıklık sisteminizi güçlü tutmak isterseniz siz de telbine çorbasını yapabilirsiniz. İşte Ramazan'a özel içtikçe içiren sıcacık ballı telbine çorbası tarifi!

2023-04-06 18:59:03

11 ayın sultanı Ramazan birçok alışkanlığımız gibi beslenme alışkanlığımızı da etkiliyor. Bu açıdan yeterli ve dengeli beslenmek önemli. Bu çorba sizin için bir şifa kaynağı olacak. Çünkü bir hadise göre Peygamber Efendimiz (S.A.V) “Telbineye önem veriniz, hastaya onu yediriniz” buyurmuşlardır. Yine Aişe (radıyallahu anha) validemizden rivayetle ; “Bu çorba üzüntü ve kederli olan kimsenin gönlünü kuvvetlendirir." demiştir. Bu nedenle az bilinen telbine çorbasını artık sık sık yapın ve şifa bulun. Ayrıca bu çorba sağlıklı olduğu kadar da lezzetlidir. Eşinize, çocuklarınıza ve misafirlerimize telbine çorbasını her zaman yapabilirsiniz. Özellikle bu soğuk kış günlerinde mutlaka deneyin. Telbine çorbası sizi asla pişman etmeyecek. İşte şifa ve vitamin deposu telbine çorbası tarifi!

Telbine Çorbası Tarifi Malzemeleri

Bir çay bardağı dolusu arpa unu
Yarım çay bardağı dolusu sıvı yağ
Bir su bardağı dolusu süt (çorbanın sulu kısmının geri kalanı normal su ile tamamlanır)
Bir tatlı kaşığı kadar süzme bal

Telbine Çorbası Tarifi Yapılışı

İlk olarak sıvı yağ uygun bir tencerenin içine alınır ve ısıtılır. Ardından üzerine arpa unu ilave edilerek kokusu çıkana kadar iyice kavrulur. Sonra kavrulan arpa ununun üzerine önce süt karıştırılarak ilave edilir. Ardından da yine karıştıra karıştıra su ilave edilir. Telbine çorbası kaynamaya başlayana kadar yavaş yavaş karıştırılır. Yaklaşık olarak beş dakika içinde kaynayan çorbayı artık karıştırmadan pişirilebilirsiniz, ancak pişme esnasında telbine çorbasının ağzını kapatmadan pişirin. Bu şekilde yaklaşık olarak 10 dakika kadar piştikten sonra çorba hazır hale gelecektir. Pişmesine yakın içine tuz ve baharatlar da ilave edilir. Son olarak telbine çorbasının içine bal da ekleyip karıştırabilirsiniz. Hazır olan çorbayı kaselere alarak sıcak sıcak servis edip içebilirsiniz.

Not: Çorbada kullanılan arpa unu telbine çorbası için olmazsa olmazdır. Mısır unu ya da buğday unu ile yaptığınızda gerçek manada telbine çorbası yapmış olmazsınız. Arpa ununu aktarlarda ve çeşitli büyük marketlerde bulabilirsiniz. Ayrıca baharat olacak tatlı ve acı baharatları kendi isteğinize göre kullanabilirsiniz.

İlginizi çekebilir→ Feridun Kunak'ın önerdiği bitkisel kür: Taş gibi kemikler için bunu tüketin! Yapılan karşımın detayları ne, nasıl yapılır?→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Buzdolabına koyarsanız zehire dönüşüyor: İşte içindeki sinsi tehlike belli oldu! Aman dikkat, şokunu yaşamayın→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Kışın tüketebileceğiniz 5 şifalı çay: Hastalıklara kalkan oluyor: Bakın şifa saçan o fark sonuçları şok etti!→ TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

Barbar İsrail’i her alanda boykot edelim

Lübnan’da yeni düzenleme Uçaklarda resmen yasaklandı

Dünyanın en zengini bile olsa başı dertte!

FETÖ’cüler siyonistleri taklit etmiş

Türkiye'nin hamlesi o ülkeleri köşeye sıkıştırdı! ROKETSAN'ın ALKA lazer silahı bakın ne yapacak!