AKİT MENÜ

Gündem

Ahlaksız öğretmene ibretlik ceza

İzmir Buca'da bir ilkokulda 7 öğrencisine cinsel tacizde bulunan ahlâksız öğretmen ibretlik bir cezaya çarptırıldı.

Cinsel taciz olayı Buca Cengiz Sani İlköğretim Okulu'nda iki yıl önce Mayıs ayında yaşandı. Sınıf öğretmeni O.A, bazı öğrencilerine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. Şikayetçi olan öğrenciler O.A'nın yanlarına oturarak cinsel tacizde bulunduğunu ileri sürdü. Ancak, öğretmen ifadesinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bu duruma veliler büyük tepki gösterirken Cumhuriyet Savcılığı, O.A. hakkında İzmir Ağır Ceza Mahkemesi'nde birden fazla çocuğun zincirleme olarak nitelikli olarak basit cinsel istismarı suçlmasıyla dava açtı. Öğretmenden şikayetçi olan 9 veliden 2'si ilk iki duruşmada şikayetinden vazgeçerken, diğer veliler şikayetlerini sürdürdü. Bazı veliler çocuklarının yaşadıklarından dolayı psikolojik tedavi gördüğünü belirtip, hastane kayıtlarını mahkemeye delil olarak sundu.

EĞİTİME DEVAM ETTİ

İzmir'de bu suçlamayla yargılanan O.A'nın ise, Trabzon'da zihinsel engelli öğrencilere eğitim veren bir okulda eğitim vermeyi sürdürdüğü ortaya çıktı. Bu durum yine velilerden büyük tepki görürken, tutuksuz yargılandığı davanın 3. duruşmasına katılan O.A, suçlamaları kabul etmedi. Kendisinin de iki çocuğu olduğunu, çocukları çok sevdiğini ve bu sevgisinin yanlış anlaşıldığını savunan O.A, sınıflarındaki slayt gösterisi makinesini internette çocuklara yararlı bilgileri vermek için kullandıklarını ama iddia edildiği gibi arka tarafta kız öğrencilerinin yanına oturarak cinsel tacizde bulunmadığını, cinsel organını elletmediğini iddia etti. Ancak, mahkeme heyeti, öğretmen O.A'nın tutuklanmasına karar verdi.

HER ÇOCUK İÇİN 12'ŞER YIL

İzmir 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen son duruşmaya tutuklu sanık öğretmen O.A. ile avukatı ve mağdur öğrencilerin velilerinin avukatları katıldı. Son savunmasında O.A, suçlamaları kabul etmediğini yeniledi. O.A, "İki özürlü çocuğum ile görme engelli babama bakmakla yükümlüyüm. Ortada tamamen yanlış anlaşılma var. 17 aydır cezaevindeyim. 9 yıldır tutmadığım bütün oruçlarımı tuttum. Bir süre kitap okudum. Beraatimi ve tahliyemi istiyorum" dedi.

Öğrenci ve velilerin avukatları ise sanığın işlediği suçların sabit olduğun belirtip, cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, 15 dakika ara verdikten sonra kararını vererek duruşma salonuna geri geldi. Heyet, sanık öğretmen O.A'ya, mağdur olduğu iddia edilen 2 çocuk yönünden beraat kararı verirken, 7 çocuk yönünden ise her bir çocuk açısından cinsel taciz suçunun oluştuğuna karar verip 12'şer yıldan toplam 84 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı