AKİT MENÜ

Medya

Başörtülü hakim istemeyen CHP'li Fikri'ye bak sen! Hadi oradan be

"Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var" herzelerini yumurtlayarak nasıl çarpık bir hukuk anlayışına sahip olduğunu gözler önüne seren CHP'li Fikri Sağlar, yine saçmaladı.

"Türbanlı hakim karşısına gittiğimde adaleti savunacağı konusunda kuşkum var" herzelerini yumurtlayarak nasıl çarpık bir hukuk anlayışına sahip olduğunu gözler önüne seren CHP'li Fikri Sağlar, yine saçmaladı.

Sağlar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde, çoğunluğu FETÖ'cüler ve PKK sempatizanları tarafından Türkiye aleyhine açılan davaları referans alıp, AK Parti iktidarına aklı sıra "hukuk notu" verdi. 

Sağlar, solak Birgün gazetesindeki yazısında özetle şunları kaydetti: 

"AKP iktidarının hiç de hoşuna gitmeyecek Türkiye’yle ilgili bir rapor, tam da seçim arifesinde yayınlandı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetleyen, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin 2022 yılına dair raporunda, “Türkiye’ye karşı açılan ve karara bağlanmasını bekleyen 480 dava olduğunu” açıkladı.

Konsey’e üye 46 ülkedeki uygulamalara yönelik değerlendirmelerin yer aldığı bu raporda, “31 Aralık 2022 itibarıyla Türkiye’de derdest durumda bekleyen davaların içeriğinin; özellikle ifade ve toplanma özgürlüğü, yargı bağımsızlığı, yeterli gerekçe olmaksızın gözaltı, soruşturmaların etkisizliği, cezasızlık ve aile içi şiddetle ilgili davalar olarak” belirlenmiş.  Raporda tespit edilen en önemli ihlallerin, “Türkiye’nin AİHM’nin nihai kararlarına uyma yükümlülüğünü yerine getirmediği!”dir.

Ayrıca; iş insanı Osman Kavala ve eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş davalarına dikkat çeken Komite’nin raporunda, AİHM’nin, 18 Ekim 2017’den beri tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala hakkındaki 10 Aralık 2019 tarihli AKBK kararına uyulmadığı gerekçesiyle Türkiye hakkında resmen, ihlal prosedürü başlatıldığı da” raporda yer almaktadır.

Yani giderayak AKP’nin üzerinde uluslararası arenada bir suç yükü daha tescillendi." 

 

 

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…