AKİT MENÜ

Dünya

İki ülke sınırlarını kapattı: Çad hükümeti duyurdu! Sudan'da çatışma ve silah sesleri dünyada geniş yankı uyandırdı

Sudan'ın başkenti Hartum'da ve farklı noktalarda ordu ile paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında günlerdir süren gerginliğin ardından korkulan oldu, bu sabah silahlı çatışmalar başladı. Çad, yaşanan çatışmalar nedeniyle doğu komşusu Sudan ile sınırlarını kapatma kararı aldı.

2023-04-16 02:24:01

Çad hükümeti, güvenlik gerekçesiyle Sudan ile sınırlarının süresiz kapatıldığını açıkladı.

Çad, "savaşan tarafları diyaloğa" davet ederek, "itidal ve sükunet" çağrısında bulundu.

Sudan'da tansiyonun tırmanması, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında "askeri güvenlik reformu" konusunda yaşanan bir dizi anlaşmazlığın ardından geldi. 

Sudan’ın başkenti Hartum'da ordu ile paramiliter güçler arasında çıkan çatışmada en az 3 kişi hayatını kaybetti. Her iki taraf da ana havaalanının, başkanlık sarayının ve Genelkurmay Başkanı’nın ikametgâhının kontrolünü elinde tuttuğunu iddia ediyor.

bbc'ye göre: Ordu ile paramiliter Hızlı Destek Güçleri (RSF) arasında haftalardır devam eden gerilim, Sudan'da sivil bir hükümet kurma müzakerelerini baltaladı.

Sudan'ın başkenti Hartum'da yaşayanlar çatışma seslerine uyandıklarını anlattı. Başkentin merkezindeki çeşitli noktalarda ve çevresinde çatışmalar sürüyor.

BBC'ye konuşan tanıklar, çatışmaların yerleşim yerlerine sıçraması nedeniyle evlerine sığındıklarını söylediler. Şehre gelmek için yola çıkan uçaklar geri dönüyor ve Hartum'da pistteki bir ticari uçağın patlayıcıyla vurulduğuna dair haberler var.

İlginizi çekebilir→ İtalya'da mahkeme kararı ile ev hapsindeyken Rus iş adamının firar ettiği duyuruldu: Gündemi altüst etti! → TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin

Koç Grubu şirketi tarandı! Mermi yağmuruna tuttular