AKİT MENÜ

Dünya

İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Suudi Arabistan'a açık çağrı mesajı: Normalleşme ve barış istiyoruz! Yeni gelişme

İsrail'den normalleşme mesajı: İsrail, birkaç yıldır devam ettirdiği 'Orta Doğu ülkeleriyle normalleşme' politikasını sürdürüyor. Netanyahu: "Suudi Arabistan ile normalleşme ve barış istiyoruz" dedi. İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesiyle ilgili yeni sıcak bir gelişme yaşandı.

2023-04-18 00:56:07

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Suudi Arabistan ile ilişkileri normalleştirmek istediklerini ve bunun Arap-İsrail çatışmasını sona erdirmek için "büyük bir adım" olacağını söyledi.
İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

İsrail Başbakanlık basın ofisi, İsrail Başbakanı Netanyahu ile ABD'li Senatör Lindsey Graham'ın Batı Kudüs'teki görüşmesinden görüntüler paylaştı.

Suudi Arabistan'dan İsrail'e geçen Graham, Netanyahu ile görüşmesinde, "Suudi Arabistan'a ilişkilerimizi geliştirmek istediğimi ve bunu İsrail'deki dostlarımıza güven verecek şekilde yapmamız gerektiğini söyledim." dedi.

Biden, yakından ilgileniyor

Graham, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'a ilişkilerin geliştirilmesi için en iyi zamanın şimdi olduğunu ve ABD Başkan Joe Biden'ın Riyad'la ilişkileri normalleştirmeyle yakından ilgilendiğini söylediğini aktardı.

"Cumhuriyetçi Partinin, ABD ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkiyi değiştirmek için Başkan Biden ile çalışmaktan memnuniyet duyacağına inanıyorum. Bu da Suudi Arabistan'ın İsrail'i tanımasıyla sonuçlanabilir." diyen Graham, bu konuda elinden gelen desteği vereceğini dile getirdi.

Netanyahu: Suudi Arabistan ile normalleşme ve barış istiyoruz
İsrail Başbakanı Netanyahu ise, "Suudi Arabistan ile normalleşme ve barış istiyoruz. Bunu Arap-İsrail çatışmasını sona erdirmek için büyük bir adım olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Netanyahu, İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesinin iki ülkenin yanı sıra bölge ve tüm dünya için tarihi sonuçları olabileceğini söyledi.

İlginizi çekebilir→ Dünyaca ünlü milyarderin Bitcoin hakkında ilginç çıkışı! Kazanılan paraya, yatırım yapanlara karşı yorumu: Kumar fişi… → TIKLAYINIZ

 

Yorumlara Git

Gün doğdu, sel suları çekilince hasarın büyüklüğü ortaya çıktı

Yer: Diyarbakır! İdamlıklara şafak operasyonu

Gündem fiyatlar... Türkiye'den Adidas'a soruşturma!

Metin Arolat'ın ölüm sebebi ile ilgili şok detay!

20 Yıl Sonra Türkiye'yi Ziyaret etti! Gurbetçinin tespitleri sosyal medyada bir anda yayıldı