AKİT MENÜ

Teknoloji

Xiaomi'den android TV mi geliyor?

Bugün başlayacak Google I/O Geliştiriciler Konferansı'nda katılımcılardan biri de Xaomi olacak. Xiaomi ve Google hangi konuda ortaklık gerçekleştirecek?

Bir dönem Google’da Android Başkan Yardımcısı olarak görev yapan, halihazırda ise Xiaomi’de başkan yardımcılığı görevini üstlenen Hugo Barra, Twitter hesabından Google I/O etkinliğine ilişkin önemli bir paylaşımda bulundu.

Barra’nın paylaştığı görsel Xiaomi’nin bugün başlayacak Google I/O Geliştiriciler Konferası'nda etkin katılımcılardan biri olacağını gösteriyor.

GOOGLE-XİAOMİ ORTAKLIĞI NE GETİRECEK?

Xiaomi’nin TV kategorisindeki başarısı dikkate alındığında Çinli üreticiden Android tabanlı bir akıllı TV ya da Android set üstü kutusu tanıtımı gelebilir.

Google’ın etkinlik kapsamında ikinci nesil Nexus Player’ı duyurması bekleniyor. Farklı kaynaklar Google ve Xiaomi’nin Nexus Player için ortaklık gerçekleştirebileceğini de iddia ediyor.

Xiaomi uygun fiyatlı ürün çözümleri genelde Çin ve Hindistan’da kullanıcılardan yoğun ilgi görüyor. Ancak firmanın operasyonlarını batıya kaydırmak adına artık uluslararası etkinlikleri dikkate aldığını söyleyebiliriz.

Mi 5 akıllı telefonu MWC 2016’da sergileyen Xiaomi, Google I/O etkinliğiyle bir kez daha dünyanın ilgisini çekmeye çalışacak.

 

Yorumlara Git

‘En iyi proje çocuk benim’ kavgası

Polisi şehit eden katilin annesi: ‘O polisin yerine keşke ben ölseydim'

Altında peş peşe zirve! Yatırımcısı sevinçten uçuyor

Mustafa Kemal’e tapıyor, ezanla dalga geçiyor! Mine Kırıkkanat’tan Diyanet’e akılalmaz iftira!

Canlı yayında bir cinayet itirafı daha: "Babamı boğarak öldürdü"