AKİT MENÜ

Siyaset

Alman siyasetçiden bomba Kılıçdaroğlu itirafı: Seçilirse Türkiye güvenlik sorunu yaşayabilir!

Alman siyasetçi Christoph Hörstel, 7'li koalisyonun adayı CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi durumunda Türkiye'nin güvenlik sorunu yaşayabileceğini söyledi.

2023-04-21 16:56:52

This browser does not support the video element.

Türkiye, 14 Mayıs günü yapılacak seçimlere odaklanmış durumda. Uluslararası kamuoyu da Türkiye'deki seçim sürecini yakından takip ediyor. Bu isimlerden biri de Almanya devlet televizyon kanalı ARD'nin eski Orta Doğu Temsilcisi ve siyasetçi Christoph Hörstel.

24 TV'ye konuşan Hörstel, seçim sonuçlarının dünyanın gidişatını etkileyeceğini belirterek, "2023'te pek çok ülkede seçimler olacak. Ancak Türkiye seçimleri, coğrafyanın ve Avrupa'nın çok, çok ötesinde oldukça önemli. Erdoğan çok güçlü bir lider. Türkiye, Erdoğan gibi bir lidere sahip olduğu için mutlu olmalı. Onun iktidarında Türkiye çok büyük bir gelişme yaşadı. Türkiye'nin son 20 yılına baktığınızda Türkiye daha özgür, daha bağımsız, daha egemen daha güçlü oldu" dedi.

"Kılıçdaroğlu PKK iltisaklı HDP tarafından destekleniyor"

Erdoğan'ın kendisine has güçlü bir liderliği olduğunu vurgulayan Hörstel, şunları söyledi:

"Washington'ın PKK'ya ve PKK'nın Suriye'deki arkadaşlarına yönelik tutumunu, tüm bu hikayeleri biliyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bunları atlattığını ve ülkesini ölümcül sonuçlardan pek çok defa nasıl kurtardığını biliyoruz. Erdoğan'ın batı ülkelerinin ve ayrıca ne yazık ki Almanya ve Avrupa'nın delice ve yalancı eleştirilerine rağmen demokrasiyi nasıl ayakta tuttuğunu biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı yarışında Erdoğan'ın ana rakibi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, PKK iltisaklı HDP tarafından destekleniyor. Kılıçdaroğlu seçildiği takdirde ülkede güvenlik sorunları yaşanabilir."

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı