AKİT MENÜ

Medya

Abdulkadir Selvi, "Bu çağdışı kafa karşısında..." deyip duyurdu

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" başlıklı videosundaki çıkışını değerlendirdi.

 

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Alevi" başlıklı videosundaki çıkışını değerlendirdi.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı gündeme gelince CHP’ye yakın gazeteciler, Alevi olduğu için seçim kazanamaz diye kampanya yaptılar. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı destekleyenler, 'Kılıçdaroğlu Alevi, kazanamaz' demediler mi? İYİ Parti’den Halil İbrahim Oral bunu bizzat açıklamadı mı?

Bu çağdışı kafa karşısında hiç tereddüt etmeden Kılıçdaroğlu’nu savundum. Ama şimdi Kılıçdaroğlu’nun etnik ve mezhep siyasetine yönelmesini tehlikeli buluyorum.

O zamanlar Kılıçdaroğlu’na en büyük destek Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelmişti. Kılıçdaroğlu’nun birkaç oy uğruna Aleviliğini sahaya sürmesi karşısında Cumhurbaşkanı Erdoğan yine çok doğru bir yerde durdu. Sakarya’daki konuşmasında, 'Bizim Sünnilik diye Alevilik diye dinimiz yok, bizim dinimizin tek bir adı var o da İslam’dır. Dini kimliğimizin tek bir adı var, o da Müslümanlıktır. Alevilik, Şiilik ne karıştırıyorsun bunları. Ama dert başka. Vatandaşlarımızın yıllarca ihmal edilen hak ve hukuklarını kullanabilmelerine imkân sağladık. Artık bu tartışmaların yeri de gereği de kalmamıştır' dedi.

Bu sözün üzerine söz söylenmez. Doğru yer burasıdır, doğru tavır budur."

 

Yorumlara Git

Herkes Yunanistan diyor ama Türkler o Arap ülkesine kaçmaya başladı! 250 bin kişi...

Huzurevine füze isabet etti! Ölü ve çok sayıda yaralı var

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

İki yeni 'iPhone 16' modeli geliyor! Sızan tasarımda olay detay