AKİT MENÜ

Teknoloji

"Türkler mobil uygulamaları telefonlarında tutmuyor"

Alman mobil analitik şirketi olan adjust, içinde Türkiye’nin de yer aldığı mobil uygulama indirmelerine ilişkin raporunu açıkladı.

Güncelleme Tarihi:

Geçtiğimiz yıl cirosunu %300 arttıran ve farklı ülkelerdeki mobil kullanıcılarının uygulama alışkanlıklarıyla ilgili analizler hazırlayan Berlin merkezli şirket adjust, içinde ülkemizin de yer aldığı bir rapor yayınladı. Raporun sonucuna göre Türkiye’deki akıllı cihaz kullanıcılarının %90’ının, indirdiği 10 mobil uygumadan 9’unu iki hafta içinde sildiğini gösteriyor.

Uygulamayı ilk iki hafta içinde 2 günden az olacak şekilde kullandığımızı ortaya çıkaran rapor, uygulamayı gün içinde de 1 dakikaya (64 saniye) yakın bir zaman diliminde kullandığımızı gösteriyor. Bu süre, dünya ortalamasının yaklaşık 17 saniye (81 saniye) altında. Ülkelere göre uygulamalara bağımlılık oranlarını da (indirilen uygulamanın iki hafta içinde tekrar açılması) açıklayan analiz şirketi, %6,9 ile bu anlamda da dünyadaki en düşük oranlardan bir tanesine sahip olduğumuzu gösteriyor.

Ülkemizin cep telefonu penetrasyonu ise yıldan yıla büyümeye devam ediyor. Statista’nın açıkladığı bilgiye göre 2013’ün sonlarından itibaren cep telefonundan internete giren kişi sayısı 16 milyon iken bu sayının 2016’da 35 milyona, 2019 yılında ise 48 milyona ulaşması bekleniyor.

 

(Webrazzi)

Yorumlara Git

Mourinho yolcu sanki! Bir ilk yaşandı: Tarih vererek duyurdular… Asla göz ardı edilmemeli!

İsmail Nacar’dan uyarı! Bektaşiler emperyalist tuzağa gelmemeli

Gazze’deki zulmü durduracak hiçbir etkili adım atılmadı!

İzmir felaketi yaşıyor! Şimdi de çöp dağları oluşmaya başladı!

CHP'nin kalesini fareler bastı! Rezil görünler