AKİT MENÜ

Siyaset

'Milliyetçi' Akşener bu açıklamalara sessiz! HDP'den skandal üstüne skandal: Sözümüz var!

7'li koalisyonun ortaklarından HDP'nin İstanbul Milletvekili Adayı Çiçek Otlu teröristler için 'şehit' ifadesini kullanıp teröristbaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük vadetti. Akşener başta olmak üzere Millet İttifakı'ndaki partilerin sessizliği ise dikkat çekiyor.

2023-05-06 20:18:41

This browser does not support the video element.

HDP İstanbul Milletvekili Adayı Çiçek Otlu, Pervin Buldan, Sırrı Sakık, Sırrı Süreyya Önder, Ahmet Türk gibi isimlerin skandal açıklamalarına bir yenisini ekledi.

6'lı koalisyona resmi olarak katılan HDP, 14 Mayıs seçimlerine çok farklı beklentiler ile giriyor. Terörist başı Öcalan başta olmak üzere tüm teröristlerin serbest bırakılacağını söyleyen HDP'ye, 6'lı koalisyondan ise tek bir tepki gelmemesi dikkat çekiyor.

"İmralı'daki tecridi yeneceğiz"

HDP İstanbul Milletvekili Adayı Çiçek Otlu seçim çalışması sırasında gerçekleştirdiği bir mitingde, bebek katili Abdullah Öcalan ve tüm teröristlere özgürlük vadetti. Otlu, "İmralı'daki tecridi yeneceğiz. Başta Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Sebahat Tuncel, Gülten Kışanak olmak üzere, binlerce politik tutsağı özgürleştireceğiz. Sözümüz var." dedi.

Teröristlere 'şehit' dedi

Otlu'nun skandal vaatleri kadar, teröristler ile ilgili güzellemeleri de dikkat çekti. 6'lı koalisyonun ortağı HDP'nin İstanbul Milletvekili Adayı Otlu, partisinin PKK terör örgütünün siyasi uzantısı olduğunu itiraf edercesine yaptığı konuşmada, öldürülen teröristlere 'şehit' dediği de duyuldu.

Kılıçdaroğlu ve 'milliyetçi' Akşener sessiz

HDP'li onlarca milletvekili ve parti yöneticisi şu ana kadar Öcalan'ı özgür bırakacaklarına dair açıklama yaptı. HDP'li Sırrı Sakık, Kılıçdaroğlu'na kapalı kapılar ardında verdiği sözleri açıklaması çağrısı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu ve Akşener başta olmak üzere koalisyondaki hiçbir partiden bu açıklamalara tepki gelmedi.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…