AKİT MENÜ

Teknoloji

Facebook karmaşaya çözüm buluyor

Haber akışında istediğimiz konu başlıklarını seçerek, görmek istemediğimiz fakat sürekli önümüze çıkan gönderileri engelleyebileceğiz.

Facebook'ta haber akışının karışık olduğunu ve ilgilenmediğiniz birçok gönderiyle karşılaştığınızı düşünüyorsanız endişe etmeyin, bu konuda yalnız değilsiniz. Milyonlarca Facebook kullanıcısı aynı dertten muzdarip.

Uzun zamandır devam eden bu karmaşanın önüne geçmek için Facebook sonunda bir adım attı. TNW'nin haberine göre Facebook, haber akışını kategorilere ayırmayı planlıyor. Henüz test aşamasında olan bu yeniliği şimdilik bazı mobil kullanıcıları görebiliyor.

İşte Facebook'un test ettiği yeni nesil 'düzenlenebilir haber akışı'.

Facebook'a getirilmesi planlanan bu özellik ile haber akışımızı kategorilere ayırıyoruz. Örneğin seyahat, müzik, TV ve filmler, yemek ve bilim seçeneklerini işaretlediğimizde; haber akışımızda sadece bu içerikteki paylaşımları görüyoruz. Ayrıca bu seçtiklerimizi de alt kategorilerine ayırabiliyoruz. Örneğin TV kategorisini seçtik ve alt kategori olarak diziyi işaretleyebiliyoruz.

İşte Facebook'un test ettiği yeni nesil 'düzenlenebilir haber akışı'.


Tabii seçim yapmak sizin elinizde. Yani bir sınırlandırma yapmak istemiyorsanız, herhangi bir seçim yapmak zorunda da değilsiniz. Üst paragrafta da belirttiğimiz üzere henüz test aşamasında olan yeni nesil haber akışı, başarı sağlandığı takdirde tüm kullanıcıların hizmetine sunulacak.

Yorumlara Git

Mourinho yolcu sanki! Bir ilk yaşandı: Tarih vererek duyurdular… Asla göz ardı edilmemeli!

İsmail Nacar’dan uyarı! Bektaşiler emperyalist tuzağa gelmemeli

Gazze’deki zulmü durduracak hiçbir etkili adım atılmadı!

İzmir felaketi yaşıyor! Şimdi de çöp dağları oluşmaya başladı!

CHP'nin kalesini fareler bastı! Rezil görünler