AKİT MENÜ

Dünya

Fransa'ya yeter dedi, Paşinyan barışı seçti: Paşinyan'dan dikkat çeken Azerbaycan çıkışı! Pes etti

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan dikkat çeken açıklamalarla açıkladı! Ermenistan, 86 bin 600 kilometrekarelik yüzölçümüyle Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü, Azerbaycan’ın da 29 bin 800 kilometrekarelik yüzölçümüyle Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını açıkladı.

2023-05-18 00:39:46

Dağlık Karabağ'ı Ermenistan esaretinden kurtaran Azerbaycan Fransa'nın baskıları ile karşı karşıya kalmıştı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan bugün dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Nikol Paşinyan, Ermenistan, 86 bin 600 kilometrekarelik yüzölçümüyle Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü, Azerbaycan’ın da 29 bin 800 kilometrekarelik yüzölçümüyle Ermenistan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını duyurdu. Paşinyan yaptığı bu açıklama ile 2020'de Dağlık Karabağ Savaşı'nın sonucunda Azerbaycan'ın kontrolüne geçen Dağlık Karabağ'ın, Azerbaycan'ın toprağı olduğunu da kabul etmiş oldu.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Ermenistan, 86 bin 600 kilometrekarelik yüzölçümüyle Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü, Azerbaycan’ın da 29 bin 800 kilometrekarelik yüzölçümüyle Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığını açıkladı.

İzlanda’nın başkenti Reykjavik’te gerçekleştirilen Avrupa Konseyi Zirvesi’ne katılan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Azerbaycan ve Ermenistan ilişkilerine dair açıklamalarda bulundu. Paşinyan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de 14 Mayıs’ta Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel’in ev sahipliğinde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile yaptığı görüşmede ileriye doğru bir adım daha attıklarını belirtti.

Paşinyan, Ermenistan, 86 bin 600 kilometrekarelik yüzölçümüyle Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü, Azerbaycan’ın da 29 bin 800 kilometrekarelik yüzölçümüyle Ermenistan’ın toprak bütünlüğünü tanıdığını açıklayarak, uluslararası mekanizmalar çerçevesinde ve Dağlık Karabağ’daki Ermenilerin güvenlik ve insan haklarının sağlanması amacıyla müzakerelerin başlatılması gerektiğini vurguladı.
Paşinyan yaptığı açıklama ile 2020’de Dağlık Karabağ Savaşı’nın sonucunda Azerbaycan’ın kontrolüne geçen Dağlık Karabağ’ın, Azerbaycan’ın toprağı olduğunu kabul etmiş oldu.

Yorumlara Git

Sözcü’yü dansöze çevirdiler! Instagram’ın borazanı olursan böyle rezil olursun

Türkiye tarihinde böylesi olmamıştı! Selçuk Bayraktar müthiş rakamı verdi

Kamala Harris ABD'yi karıştırdı! "Çekinmem vururum"

Ajanslar son dakika geçiyor! İsrail vuruldu

Cihat Yaycı Paşa uyarıyor! Yunanistan şimdi de Gökçeada'ya göz dikti!