AKİT MENÜ

Spor

Sosyal medya karıştı: Samet Akaydın, secde yapan Trezeguet'ye tükürdü iddiası

Fenerbahçe stoperi Samet Akaydın'ın secde yapan Trezeguet'ye tükürdüğünün ortaya çıktığı video sosyal medyayı karıştırmıştı. Tecrübeli savunmacı konu hakkında açıklama yaptı.

2023-05-21 11:35:02

Fenerbahçe stoperi Samet Akaydın'ın secde yapan Trezeguet'ye tükürdüğünün ortaya çıktığı video sosyal medyayı karıştırmıştı. Tecrübeli savunmacı konu hakkında açıklama yaptı.

Fenerbahçe'nin sahasında Trabzonspor'u 3-1 mağlup ettiği maçta Samet Akaydın'ın yayına yansıyan bir görüntüsü tartışma yaratmıştı.

Sarı-lacivertlilerin başarılı stoperinin, Trezeguet'ye tükürdüğü iddia edilmişti.

Söz konusu görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Samet Akaydın'dan açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Akaydın, söz konusu iddiaları yalanladı.

Samet Akaydın yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Sosyal medyada tamamen sporcu alışkanlığının bir parçası olan hareketimin görüntü açısı üzerinden manipüle edilerek ortaya ahlaksız iddialar atılmasını kınıyorum. Sosyal medyanın ucuz yaklaşımıyla futboldaki rekabeti ve insanlığı bu derece iftira ile kirletmeye çalışanları Allah'a havale ediyorum."

Trabzonspor: TFF gereğini yapsın

Trabzonspor Kulübü de söz konusu olay hakkında açıklama yaparak "Kınıyoruz" mesajı gönderdi:

Fenerbahçe ile 18 Mayıs 2023 tarihinde oynadığımız karşılaşmada futbolcumuz Mahmoud Trezeguet’ye yapılan insanlık dışı hareketi şiddetle kınıyoruz.

Trezeguet’nin gol sevinci sonrasında secdeye giderken Fenerbahçeli futbolcu Samet Akaydın’ın ‘dönerek’ oyuncumuzun üzerine doğru tükürmesi rezilliktir ve iğrençliktir!

Samet Akaydın'a tüm futbol paydaşlarının tepki koymasını, başta Fenerbahçe Spor Kulübü olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu’ndan da ivedilikle gereğinin yapılmasını bekliyoruz.

Sporun, dostluk, sevgi ve saygı temelinde yeniden inşa edilmesi için tüm spor camiasını bir araya gelmeye, bu tür saldırganlık ve insanlık dışı hareketleri reddetmeye ve futbolun gerçek değerlerini korumaya çağırıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Fenerbahçelilerden cevap

Öte yandan Fenerbahçeli hesaplarsa beIN Sports'un gol sevinci kamerasını kanıt olarak göstermeye başladı. Sarı-lacivertliler açının insanları yanılttığını ifade ederek, tükürüğün Trezeguet'ye değil, uzağına gittiğini söyledi.


(Görüntüler beIN Sports'tan alınmıştır)

Fenerbahçe'den de açıklama geldi

Fenerbahçe Spor Kulübü,Trabzonspor'un açıklamasına resmi internet sitesinden cevap verdi.

Sarı-lacivertli ekipten yapılan açıklama şu şekilde:

"Takımımızın Trabzonspor ile oynadığı maçın ardından sosyal medya gündemine düşen futbolcumuz Samet Akaydın ve Trabzonsporlu oyuncu Trezeguet'in görüntüsü üzerine Trabzonspor Kulübü'nün yaptığı paylaşım üzerine bu açıklamayı yapıyoruz.

Dün geç saatlerde gündeme düşen ilgili video üzerine futbolcumuz ile görüşme yapılmış, olayın kesinlikle yansıtıldığı gibi olmadığı, kamera açısı üzerinden kamuoyunu manipülasyon ve aldatma yapıldığı futbolcumuz tarafından net bir dille açıklanmıştır.

Nitekim farklı görüntü açılarından konunun oyuncunun üzerine tükürmek ile alakasının olmadığı "gören her göz" tarafından açıkça anlaşılmaktadır.

Futbolcumuz Samet Akaydın'ın konu ile ilgili bu sabah resmi sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayı yeniden tüm kamuoyunun bilgi ve dikkatine sunuyor;

Manipülatif bir görüntü üzerinden oluşan yalan yanlış gündeme dair Trabzonspor Kulübü'nün yaptığı sporun dostluk, sevgi ve saygı yaklaşımından uzak, bir futbolcuyu haksız yere hedef alan bu ayrıştırıcı, önyargılı yaklaşımını kınıyoruz!"

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…