AKİT MENÜ

Siyaset

Davutoğlu Ümit Özdağ'a karşı HDP'li dostlarının yanında saf tuttu!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Kayyıma karşıyım" diyerek Ümit Özdağ karşısında HDP'li dostlarının yanında saf tutarken, akıl dışı bir örnek vererek merhum Kadir Topbaş'ı gündeme getirdi.

2023-05-25 23:58:28

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ümit Özdağ'ın Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşmasını değerlendirdi.

"Gelecek Partisi olarak kayyım konusunda tavrımız net ve açıktır. Demokrat bir insanın seçilme makamı olan yerlere atanma kabul etmesi mümkün değil." diyerek kayyım konusunda terör sevici HDP'li dostlarıyla saf tutan Davutoğlu, "Kayyım atanması o belediye başkanlarını cezalandırmak değil, onlara oy veren halkı cezalandırmak. Ben bunu kabul etmem." ifadelerini kullandı.

Akıl dışı karşılaştırma!

Davutoğlu zaten büyük çoğunluğu terör destekçilerinden oluşan kayyım atanmış belediyeler için, "Bir suç mu işledi, hukuki süreç tamamlanır, o suçun cezasını çekecek olan çeker. Boşaldığı makam için belediye meclisinde seçim yapılır. Yine seçilmişlerin içinden seçilir." önerisini sunarken, akıl dışı bir örnekle vefat sebebi ile koltuğu boşalan Kadir Topbaş'ı gündeme getirdi.

"Aynen Kadir Topbaş vefat ettiğinde İstanbul’da olduğu gibi. İstanbul’da bir kriter uyguluyorsunuz, Diyarbakır’da başka bir kriter uyguluyorsanız, Diyarbakır halkının iradesini saygı göstermiyorsunuz. Ben bunu kabul etmem. O zaman işte terörle mücadelenin en önemli unsuru eksik kalır. Terörle mücadelede yapmanız gereken şey, toplumun aidiyet bilincini yüksek tutmak. Herkes bu topluma ‘aitim’ diyecek. Verdiği oyun saygı görmediğini gören birisi o topluma aidiyet hisseder mi? Bunları Sayın Özdağ ile de konuşuruz. Dediğim gibi insanların fikirlerinin siyasi süreç içinde esnemesi, karşılıklı müzakerelere varması güzel bir şey."

Yorumlara Git

20 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Bu köpeklere hala dur diyen yok! Saldırı anı kamerada

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş