Kadın - Aile
Doğal ilaç! Kalbe ve sindirime birebir: Kullanılmak üzere yapan, alan kazanır! O altın gibi besini Türkiye'de gören peşine düştü
Doğal besin içeriğiyle vücutta önemli bir etkiye sahip olan arı ekmeği, sindirim sistemi ve bağışıklığı desteklediği gibi kalp ve damar sağlığı için de önemli bir besin. 2021 yılında yapılan çalışmalarda arı ekmeğinin faydası kanıtlandı. Türkiye'de popüler oldu. Bal ile fermente edilmiş polene arı ekmeği ya da diğer ismiyle perga denilmektedir. Güçlü bir vitamin kaynağı olan arı ekmeği son zamanların en çok aranan besini. Türkiye'nin besinlerde yeni arananı olan arı ekmeği tüm dünyada ses getirmeye devam ediyor. Avrupa ülkelerinde hastalık önleyici olarak kullanılan arı ekmeği ülkemizde kapış kapış alıyorlar. Tüm dünyanın dikkatini çeken besine talep üstüne talep yağıyor. Avrupa ülkesinde sürpriz bir şekilde satılmaya tekrardan başlandı bile. Arı ekmeği nasıl tüketilir? Arı ekmeği günde ne kadar tüketilmeli? İşte arı ekmeğinin faydaları ve bitkisel İlaç ile ilgili diğer detaylar...
Araştırmalarla faydası kanıtlanan besinler vücutta olağanüstü etkilere sebep oluyor. Bunlardan biri de arı ekmeği. Gıda Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, "Arı ekmeği, sindirim sistemi ve bağışıklığı desteklediği gibi kalp ve damar sağlığı için de önemli bir besin desteği." dedi.
Arı ekmeği diğer adıyla Perga, şimdilerde hastalık önleyici olarak sıklıkla kullanılmakta. İçeriğinde bulundurduğu zengin vitamin ve mineraller sayesinde hastalık önlemede mucizevi bir etki sunuyor. Protein, karbonhidrat, laktik asit, pantotenik asit, sakkaroz gibi birçok önemli mineral ve vitaminlerini içerisinde barındıran arı ekmeği C, B1 ve B2, E, H, K yönünden oldukça zengin. Arı ekmeği vücut sistemini yenileyerek kolon kanserini önleyen doğa harikası olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik düzenli tüketiminde hastalıklardan büyük oranda uzak kalmak mümkün.
Eski çağlardan beri kullanılagelen doğa harikası besinlerden birisi de arı ekmeği. Avrupa ülkelerinde hastalık önleyici olarak kullanılan arı ekmeği ülkemizde yeni popüler olmuştur. İşte Perga olarak da bilinen arı ekmeğinin mucizevi faydaları…
AA' da yer alan habere göre Güvenilir Ürün Platformu Danışma Kurulu Başkanı ve gıda yüksek mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, arı ekmeğinin probiyotik özelliği ve sindirim sistemi üzerindeki faydalarını anlattı.
ARI EKMEĞİNİN ETKİSİ DENEYDE ORTAYA ÇIKTI
Arı ekmeğinin sindirim sistemi ve bağışıklığı desteklediği gibi kalp ve damar sağlığı için de önemli bir besin desteği olduğunu, zengin ve doğal besin içeriğine sahip arı ekmeğinin toplanma ve tüketime sunulma aşamalarının da çok önemli olduğunu ifade eden Samancı, şunları kaydetti:
"Sözleşmeli arıcılık modeli ile üretim yapan üreticilerden alım yaparak besin kalitesi korunan arı ekmeği ürününe ulaşabilirsiniz. Bilimsel literatürde arı ekmeğinin birçok faydasını görüyoruz. Obezite ve hiperlipidemi, kardiyovasküler hastalıkların gelişimi için ana risk faktörlerinden ikisidir. 2021 yılında Sains Malaysia Üniversitesi'nde yapılan bilimsel çalışmada, arı ekmeği desteğinin obeziteli ratların kardiyovasküler hastalık gelişim riskleri üzerine etkisi incelenmiştir. 6 hafta süren çalışmaya katılan 40 rat, dört gruba ayrılmıştır. İlk grup, normal kontrol grubudur. İkinci grup, obez kontrol grubudur. Üçüncü grup, 0.5 g/kg/gün arı ekmeği desteği alan deney grubudur. Dördüncü grup ise 10 mg/kg/gün orlistat (obezite tedavisinde kullanılan bir ilaç) desteği alan deney grubudur. Çalışma sonucunda, grupların biyolojik belirteçleri değerlendirildiğinde arı ekmeği desteğinin lipid (yağ) profili ve diğer kan belirteçlerini iyileştirdiği görülmüştür. Araştırmacılar, arı ekmeği tüketiminin obeziteye bağlı kardiyovasküler hastalıkların gelişim riskinin azaltılmasında etkili bir besin olduğunu bildirmişlerdir."
"BESLENME DOĞAL GIDA DESTEKLERİ İLE ZENGİNLEŞTİRİLMELİ"
Öğretim Üyesi Doç. Dr. Engin Celep ise rutin beslenmede makro besinlerin, vitamin ve minerallerin yeterli alımı kadar probiyotik alımının da çok değerli olduğuna işaret ederek, beslenmenin doğal gıda destekleri ile zenginleştirilmesini önerdi.
Tamamen doğal ve zengin içeriğe sahip olan arı ekmeğinin tüketilebileceğini aktaran Celep, şunları kaydetti:
"Arı ekmeği, polenin dış zarının arının kendi enzimleriyle sindirilip bütün besin içeriğinin açığa çıkardığı tamamen doğal bir arı ürünüdür. Bileşiminde E, C ve B grubu vitaminleri, potasyum, kalsiyum, magnezyum, çinko, demir, manganez ve fosfor minerallerini bulunur. Yaklaşık yüzde 35 protein içerir. Doğal besin içeriğiyle antiviral, antimikrobiyal, anti-inflamatuar, antitümör ve antihipertansif etkiler gösterir. İçerisinde bulunan Lactobacillus ve Bacillus bakterileri olarak en az altı farklı alt suş içeren doğal probiyotik bir gıdadır, bağırsaklarda sağlıklı bir dengeyi sağlayacak bakteri çeşitliliğine sahiptir. Doğal olarak bulunan probiyotik mikroorganizmalar sayesinde sindirim sistemini düzenlemeye ve bağışıklık sistemini desteklemeye yardımcı olur."
Nasıl kullanılır? Peş peşe kullanılmak doğru mu?
Arı ekmeği doğrudan çiğnenerek tüketilebilir. Dilerseniz suyla birlikte de arı ekmeğini tüketebilirsiniz. Direkt olarak tüketmek istemeyenler meyve suyu, yoğurt ya da sütle birlikte yiyebilirler. Öğün aralarında da tüketebileceğiniz bu besin hem yetişkinler hem de çocuklar için uygundur.
ilginizi çekebilir→ ABD'li bilim insanları etkisini kanıtladı: Her lokması ömrünüze 30 dk. ekliyor! Sonuçlarına bakın ne yaptı!→ TIKLAYINIZ