AKİT MENÜ

Ekonomi

Rakamlarını ‘tıpış tıpış’ yukarı revize edecekler

IMF, OECD ve kredi derecelendirme kuruluşlarının aşağı yönlü rakamlarını eleştiren Bakan Zeybekci, “Türkiye’nin sürpriz performansını görünce 3’üncü çeyrekten itibaren rakamlarını yükseltecekler” dedi.

2014-05-11 15:25:09

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “İnşallah 2014 yılının mayıs ayı, Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin en yüksek mayıs ayı olacak. Nisan ayı öyleydi. Allah’a dua ediyoruz. Milletimize ‘ha gayret’ diyoruz, ihracatçılarımıza ‘ha gayret’ diyoruz, sanayicimize, yumurtacılarımıza ‘ha gayret’ diyoruz, Afyon’a ‘ha gayret’ diyoruz... Bütün aylarımıza tarihimizin en yüksek rakamları dersek, Türkiye bambaşka bir boyuta geçecek” dedi.

Türkiye’de her şeye rağmen ve felaket tellallarına rağmen ekonomideki tüm rakamların iyi yönde geldiğine dikkati çeken Bakan Zeybekci, 2014 yılı rakamları, 2013’ten çok daha iyi olacaktır. En son gelen rakam kapasite kullanım oranına, mart ayı sonu itibari ile yüzde 4,2 artış geldi. Üst üste yüzde 5,5’in üzerinde kapasite kullanım oranı artışı geldi. Ama diğer taraftan Standart and Poor’s, Fitch, IMF, OECD gibi kuruluşlar Türkiye’de 2014 yılının büyüme rakamlarını aşağıya doğru revize ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı olarak sizlere şunu söylüyorum; yılın 3. çeyreğinde yani temmuz-ağustos gibi göreceksiniz, tıpış tıpış o aşağı doğru revize ettikleri büyüme rakamlarını yukarıya doğru revize edecekler” diye konuştu.

İHRACAT SÜRPRİZ YAPACAK

Türkiye’nin 2014 yılı mart, nisan ayı sonu itibariyle ihracatını ortalamada 2 haneli bir rakam olarak artırmayı başardığını aktaran Zeybekci, “Türkiye’nin 500 milyar dolarlık hedefe ulaşabilmesi için ortalama olarak yüzde 10’luk ihracat artışını her sene art arda yapması gerekiyor. Türkiye’nin orta vadede hedefi olan 2014 sonu itibariyle 166,5 milyar dolarlık ihracatı bu sene yakalayacak ve geçecek. Türkiye’de ihracat rakamları, bütün beklentilerin üzerinde bu sene çok güzel bir sürpriz yapacak. İnşallah 2014 yılının mayıs ayı, Türkiye Cumhuriyeti tarihimizin en yüksek mayıs ayı olacak” dedi.

Yorumlara Git

23 Eylül 2024: Günün Âyet ve Hadisi

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Roma CEO’su istifa etti!