AKİT MENÜ

Medya

Çok ama çok önemli! Bu yazıyı okumadan kentsel dönüşümle evinizi yenilemeyin

Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi ve aciliyeti bir defa daha ortaya çıktı. Şu günlerde, binasının riskli olduğunu düşünenler binalarını dönüştürmeye çalışırken, Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan’dan önemli bir uyarı geldi.

2023-06-12 15:23:24

Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi ve aciliyeti bir defa daha ortaya çıktı. Şu günlerde, binasının riskli olduğunu düşünenler binalarını dönüştürmeye çalışırken, Hürriyet gazetesi yazarı Noyan Doğan’dan önemli bir uyarı geldi. Doğan, “Bu yazıyı okumadan kentsel dönüşümle evinizi yenilemeyin” başlıklı yazısında özetle şunları kaydetti:

“(…) Müteahhit ile anlaşıp konutunuzu dönüştürecekseniz, inşaat şirketine, ‘bize bina tamamlama sigortasını yap getir’ deyin; eğer sigortayı önünüze koyamıyorsa, o müteahhit ile anlaşmayın derim. Eğer sigortayı yaptırabiliyorsa, güzünüz kapalı, binanızı dönüştürün. Çünkü arkasında sigorta desteği var demektir. Nitekim bugüne kadar da bina tamamlama sigortası Ankara ve İstanbul’da bazı belediyelerin desteği ile yapılan projelerde uygulandı ve hak sahipleri konutlarını teslim aldı. (…)”

 

 

Yorumlara Git

Herkes Yunanistan diyor ama Türkler o Arap ülkesine kaçmaya başladı! 250 bin kişi...

Huzurevine füze isabet etti! Ölü ve çok sayıda yaralı var

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

İki yeni 'iPhone 16' modeli geliyor! Sızan tasarımda olay detay