AKİT MENÜ

Gündem

Danıştay’dan Feyzioğlu’na tepki

20 dakika konuşması gereken toplantıda 1 saatin üzerinde konuşma yapan TBB Başkanı Feyzioğlu’na Danıştay’dan da tepki geldi. Konuyla ilgili Danıştay’tan yapılan açıklamada,”İdari yargı ve avukatlık mesleği ile ilgisi olmayan konulara büyük ölçüde yer verilerek program çerçevesinde cevap hakkı bulunmayan konuklarımız rahatsız edilmiş, teamüllere aykırı, beklenmedik ve özel günümüzün anlamı ile bağdaşmayan bu davranış nedeniyle ev sahibi kurum mensupları da incinmiştir” denildi.

Güncelleme Tarihi:

HABER MERKEZİ - Danıştay’ın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun siyasi içerikli konuşma yapmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile devlet erkânının konuşmaya tepki gösterip, salonu terk etmesi üzerine Danıştay’dan bir açıklama yapıldı. Danıştay yaptığı açıklamada, Feyzioğlu’na tepki gösterdi.

Danıştay’dan yapılan açıklamada, 146. kuruluş yıldönümü töreninde Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı tarafından siyasi içerikli ve idari yargı konularıyla ilgisi olmayan bir konuşma yapıldığı belirtilerek, “İdari yargı ve avukatlık mesleğiyle ilgisi olmayan konulara büyük ölçüde yer verilerek program çerçevesinde cevap hakkı bulunmayan konuklarımız rahatsız edilmiş, teamüllere aykırı, beklenmedik ve özel günümüzün anlamıyla bağdaşmayan bu davranış nedeniyle ev sahibi kurum mensupları da incinmiştir” ifadesi kullanıldı. Danıştay Başkanlığının yazılı açıklamasında, 146. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde devlet protokolünün de yer aldığı resmi törende, TBB Başkanı tarafından siyasi içerikli ve idari yargı konularıyla ilgisi olmayan bir konuşma yapıldığı belirtildi.

20 DAKİKA YERİNE 60 DAKİKA KONUŞTU

Programda, kendisine tanınan 20 dakikalık süre aşılarak 60 dakika yapılan konuşmayla nezaketen toplantıya katılan devlet erkanı ve diğer misafirlerin sabırlarının zorlandığı, törenin planlandığı şekilde tamamlanmasının mümkün olamadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “Sabırla dinlenen konuşmacı, konuşmasının sonunda protokole bakarak ‘bitirdim, bitirdim, bitirdim, bitirdim’ şeklindeki ifadeyle sanki kendisine müdahale ediliyormuş algısı oluşturmaya çalışmıştır. Öte yandan idari yargı ve avukatlık mesleği ile ilgisi olmayan konulara büyük ölçüde yer verilerek program çerçevesinde cevap hakkı bulunmayan konuklarımız rahatsız edilmiş, teamüllere aykırı, beklenmedik ve özel günümüzün anlamı ile bağdaşmayan bu davranış nedeniyle ev sahibi kurum mensupları da incinmiştir.” Açıklamada, bu yaşananlar nedeniyle duyulan üzüntü de kamuoyu ile paylaşıldı. 

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı