AKİT MENÜ

Teknoloji

Türkiye maçında yeni teknoloji kullanılacak!

İngiltere ile Türkiye A Milli Takımları arasında bu akşam oynanacak hazırlık maçında gol çizgisi teknolojisi kullanılacak.

Güncelleme Tarihi:

Sporda teknolojinin var olup olmaması yönünde tartışmalar sürerken, dünyanın en popüler sporlarından biri futbolda, teknoloji gün geçtikçe yer almaya devam ediyor.

Halihazırda Avrupa’nın bazı liglerinde kullanılmakta olan teknoloji, bu akşam itibariyle milli maç arenasında yer almaya hazırlanıyor.

Elektronik kanallar vasıtasıyla, topun tamamının gol çizgisini geçip geçmediğin yönelik olan kararı, hakemin kolundaki saate aktaran teknoloji, büyük tartışmalara neden olmuştu.

Sporun gelenekselliğini kaybetmemesi adına teknolojinin kullanılmamasını arzu eden grubun karşısına, gelişen dönem şartlarına ayak uydurma kapsamında, sporun her dalında teknolojiye başvurulması gerektiği savunulmuştu.

UEFA ise, sporda teknolojinin yerini yadsımayarak, bünyesinde yer alan bazı liglerde, gol çizgisi teknolojisini kullanmaya başlamıştı.

Fransa’da düzenlenecek 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda da teknolojiyi kullanacağını ifade eden UEFA, büyük turnuva öncesi İngiltere’nin Manchester şehrinde oynanacak İngiltere-Türkiye hazırlık maçında teknolojiyi deneyecek.

Kullanımında bir sorun olacağı beklenmeyen teknoloji, bu akşam oynanacak maçta da, tartışmalara meal vermemesi halinde, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda kullanılacak.

İngiltere-Türkiye hazırlık maçı Manchester’de bulunan City Of Manchester Stadı’nda oynanacak ve TSİ ile 19.15’te başlayacak.

Yorumlara Git

Seküler yaşam tarzı hayatını bitirdi! Eski alkolik Serdar Ortaç'tan şok ifadeler

AK Parti'den CHP'nin ortağı DEM Parti'ye "Gaffar Okkan" ayarı

70 ülkeye iharacat yapan dünya devi Şanlıurfa'yı terk etme kararı aldı! Fabrikayı kapatıyorlar

Bursa'da sürücüler ambulansa yol veremedi! Ortaya bu görüntüler çıktı

İran savaşa dahil mi oluyor? Beklenmeyen açıklama geldi! "Tek başına yapamazlar"