AKİT MENÜ

Aktüel

CHP’li Belediyeden kaçak villaya yeşil ışık

Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi’nin göz yumduğu kaçak inşaata yol yaptığı ve içme suyu verdiği öne sürüldü.

2023-06-16 15:54:36

Özel Bodrum Cerrahi Tıp Merkezi Sahibi Ortopedi Uzmanı Dr. Murat Bozlar, Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi’nin, kaçak yapıya göz yumduğunu ve bu da yetmezmiş gibi imarsız yapılan konuta yol ve içme suyu sağladığını öne sürdü.

Dr. Bozlar, Yeni Akit’e yaptığı açıklamada Antalya’nın Konyaaltı İlçesi Çakırlar Akdamlar mevkiinde (20695 ada 91 parsel)tapulu arazisi olduğunu ve imara açılması durumunda bu araziye Yaşlı Bakım Kompleksi inşa etmeyi planladığını söyledi.

Söz konusu bölgenin henüz 1. Derece Tarım Arazisi olduğunu hatırlatan Dr. Murat Bozlar ancak buna rağmen bölgeye kaçak olarak havuzlu, lüks villa yapıldığını kaydetti.

Konyaaltı Belediyesi’nin kaçak yapıya göz yumduğunu, yetmezmiş gibi su aboneliğini de verdiğini öne süren Dr. Bozlar şöyle devam etti:
“Öylesine pervasızca, korkusuzca davranıldı ki kaçak yapı ve su aboneliğinden sonra bu villaya belediyenin araçları tarafından yol açma çalışması başlatıldı. Üstelik bu yol tel örgülerimiz kırılarak ve malımıza zarar verilerek arazimizin içinden geçirildi. Konyaltı Belediyesi iş makineleri yardımıyla 7 metre eninde 170 metre uzunluğunda stabilize yol yapıldı.

Devletimizin bütün yetkililerine sesleniyorum ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak bana sahip çıkılmasını, alenen yapılan bu haksızlığa, hukuksuzluğa ‘dur’ denilmesini istiyorum.

Adamlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sınırları içinde değil de dağ başındaymış gibi hareket ediyorlar. Kaçak bina yapan şahsı anlarım; cezayı, ya da yıkımı göze alıp böyle hukuksuz bir işe girmiştir. Ancak kanunlara en başta riayet etmesi gereken bir belediyenin hukuksuzluğa göz yummasını, üstelik su aboneliği vermesini, yetmezmiş gibi tapulu bir arazinin içinden kaçak villaya yol yapmasını anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum.”

Dr. Murat Bozlar, arazisinin bir kısmının işgal edilmesi yüzünden uğradığı haksızlığın giderilmesi için yasal yollara başvurduğunu ancak sürecin yavaş işlemesi nedeniyle mağduriyetinin ve dolayısıyla huzursuzluğunun devam ettiğini sözlerine ekledi.

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen ise, “Akdamar Köyü bölgesinde yapılan kaçak yapı ve buraya belediyenin özel olarak yol ve su şebeke hizmeti verdiği öne sürülüyor. Yol ve su şebekesi bir başka vatandaşın tapulu arazisinin içinden geçirilmiş. Bu konu ile ilgili görüşebilir miyiz?” sorusu üzerine şunları söyledi:
“Konu iki vatandaş arasında mahkeme kararıyla geçit hakkı, yol hakkı verilmesi konusudur. Yolun açılması konusunda kullanılan araç-gereç belediyeye ait değildir. Mahkeme kararıyla alınan yol hakkı vatandaş tarafından özel çalışmayla kendisi tarafından açılmaktadır.”

Yorumlara Git

Katil kim? Bakan Yerlikaya'dan Narin Güran açıklaması

Hatice Kolçak: Bu yol rekor getirecek

Amerika’dan yine boş beleş açıklamalar! İş çözmeye değil, gezmeye gitmişler

Katil İsrail’den Lübnan'a hava saldırısı

Alman otomotiv devi iflas etti! Otomobil markaları için parça üretiyordu