AKİT MENÜ

Gündem

Ayrımcılık ve bölücülük yaptı

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, Berkin Elvan ve diğerlerinden sözederken, Burak Can Karamanoğlu’nun ismini anmaması bölücülük olarak nitelendirildi.

Güncelleme Tarihi:

NAİM TAŞBAŞI / İSTANBUL - Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümü töreninde konuşan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Gezi eylemlerinde hayatını kaybedenlerin isimlerini Berkin Elvan olmak üzere tek tek sayarken, Gezi teröristleri tarafından katledilen Burak Can Karamanoğlu’nun ismini söylememesi, ideolojik ayrımcılığını ortaya koymuş oldu. Feyzioğlu konuşmasında, “Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert, Komiser Mustafa Sarı, Medeni Yıldırım, Ali İsmail Korkmaz, Ahmet Atakan, Berkin Elvan, Hasan Ferit Gedik evlatlarımızın yasını tutmayanımız olabilir mi?” ifadesini kullandı. Feyzioğlu’nun bu tavrını ideolojik ayrımcılık olarak değerlendiren hukukçular, derhal istifa etmesi gerektiğini söyledi.

TATLI: FAŞİST BİR YAKLAŞIMDIR

Hukukçular Derneği Başkanı Cavit Tatlı, ideolojik dayatmacı düşüncelerini, bulundukları çoğunlukçu yapı sayesinde elde edenlerin, Türkiye Barolar Birliği Başkanı üzerinden topluma dayattıklarını söyledi. TBB’nin özünde demokratik bir kurum olmadığını da belirten Tatlı, “Kendisi gibi olmayan herkesi dışlayıcı açıklamalar yapmaktadırlar. Feyzioğlu’nun bu konuşması da bunun bir göstergesidir” ifadelerini kullandı. Bu konuşmanın ölümler ve kan üzerinden siyaset yaptıklarının bir göstergesi olduğunu da ifade eden Tatlı, “Gezi eylemlerinde ölenleri sayarken bu olayların ardından öldürülen Burak Can Karamanoğlu’nu saymaması faşist bir yaklaşımdır. Ya hepsini söyle ya da hiç birini söyleme. Bunların hiç birini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

“FEYZİOĞLU DERHAL İSTİFA ETSİN!”

Türkiye Tüm Hukukçular Birliği Genel Başkanı Avukat Mustafa Kuran, Feyzioğlu’nun yapmış olduğu konuşmanın çok çirkin ve etik dışı olduğunu söyledi. “Anayasaya aykırı olarak toplumda ayrımcılık yapan ve düşmanlık hislerini veren, devlet büyüklerine saygısızlık yapan fikri kirli Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu ve adamlarını Barolar Birliği’nde görmek istemiyoruz.” Kuran, “Feyzioğlu yaptığı bu konuşmayla, Türkiye’de mevcut olan vatansever tüm avukatların vicdanını sızlatmıştır. Devlet büyüklerinin önünde bu denli aykırı ve akıllı bir politikacının yapmayacağı kadar da politik bir konuşmadır. Hiç kimsenin bir toplantıda Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve Başbakanı’na hakaret, ağır laf söyleyemez ve tenkit edemez. Bu bir saygısızlıktır. Ancak solcu ve inançsız insanlara yakışan bir davranıştır” dedi. Kuran, Tüm Hukukçular Birliği Derneği olarak Feyzioğlu’nun bu davranışını reddettiklerini belirterek, Feyzioğlu’nun derhal TBB Başkanlığından istifa etmesini istediklerini söyledi.

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı