AKİT MENÜ

Gündem

Dünya annelerine çiçekler Antalyalı annelerden

Anneler Günü’nde Türkiye’den dünya annelerine gidecek milyonlarca dal çiçek, seralardan toplanması, hazırlanması ve paketlenmesi gibi her aşamada Antalyalı annelerin elinden geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Anneler Günü için Türkiye’den dünya annelerine gidecek milyonlarca dal çiçek, seralardan toplanması, hazırlanması ve paketlenmesi gibi her aşamada Antalyalı annelerin elinden geçiyor. Sektörün başkenti konumunda bulunan Antalya’da çiçekçiler en yoğun dönemlerini yaşıyor. Anneler Günü dolayısıyla yaklaşık 30 milyon dal çiçeğin dünya annelerine gönderildiği, bundan da 10 milyon doların üzerinde gelir elde edildiği kentte Antalyalı anneler, çiçek seralarında ve hazırlama depolarında hummalı bir çalışma yapıyor. Depolarda geceli gündüzlü çalışan anneler, ihraç edilecek çiçekleri sanki kendileri alacakmışcasına özenle hazırlıyor. Annelerin en büyük yardımcıları ise, henüz okul çağına gelmemiş çocukları. Çoğunluğunun Anneler Günü’nde hiç çiçek almadığı Antalyalı anneler, çocuklarının yardımıyla dünya annelerine gidecek çiçekleri paketliyor.

GÜZEL AMA ZOR

Kentte 5 yıldır çiçekçilik sektöründe işçi olarak çalışan 4 çocuk annesi Güler Aydemir, mesleğinin güzel ama zor olduğunu söyledi. Her sabah kendilerini binlerce çiçeğin içinde bulduklarını dile getiren Aydemir, bu durumun mutluluk ve huzur verdiğini kaydetti.

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı