AKİT MENÜ

Dünya

ABD'ye Netanyahu'dan dünyayı ayağa kaldıran çıkış: İran tepkisi! Kritik açıklama

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran ile ABD arasında İran Nükleer Anlaşması görüşmelerini yorumladı. Müttefiki ABD'ye tepki gösterdi. ABD'nin savunma sanayii alanındaki adımları birçok ülkeyi rahatsız ederken Netanyahu gelen bir açıklama gündeme bomba gibi düştü.

2023-06-18 21:38:21

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, İran ile ABD arasında İran Nükleer Anlaşması görüşmelerini yorumladı. Müttefiki ABD'ye tepki gösterdi. Muhalefeti, anlaşmaya dönülmesini istemekle suçladı.

İsrail tarihinin en aşırı sağcı hükümetine liderlik eden Başbakan Benjamin Netanyahu bir kez daha İran Nükleer Anlaşması’na karşı çıktı.

Netanyahu, daha önce de İran ve ABD arasındaki nükleer görüşmelerine defalarca kez tepki göstermişti. İran'ı İsrail'de yeni bir holokost yapmak istemekle suçlamıştı.
Bu kez muhalefeti de anlaşmaya destek vermekle suçladı. Başbakan, her fırsatta İran'a verilen bu gücün, nükleer bomba olarak geri dönebileceğini hatırlatıyor.

Öte yandan İran, yaptırımlara karşı ABD ile nükleer anlaşmasını caydırıcı güç olarak kullanmak istiyor. Ülkede artan enflasyona karşı, yaptırımları zengin uranyum yataklarını kullanarak kırmayı hedefliyor.

İlginizi çekebilir→ O ülkenin Çalışma Bakanı bu çok önemli dedi, işaret etti: bazı mesleklerin icrası için şart! Başladı→ TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

Gerilim büyüyor! Ürdün ve Mısır da savaşa girebilir

Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor

Cumhurbaşkanı imzaladı! Bu fakülteler kapatıldı

Emeklilerin banka hesapları inceleniyor mu? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi

Ne siber saldırısı? Resmen sivillere yönelik bir vahşet!