AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Karpuz çekirdeği! Karpuzun iyisi magnezyum eksikliğini gideriyor! Sakın çöpe atmayın! Hiç duymadınız

Sulu sulu insanın içini ferahlatan karpuzun duymadığınız faydası hastalıklara karşı savaşıyor. Karpuz tohumlarının içerdikleri magnezyum sayesinde cildin genel görünümünü iyileştirdiğini ve egzama gibi cilt rahatsızlıklarında kullanılarak iyi geldiği biliniyor! Karpuzun iyisi nasıl seçilir? Kapuz sayesinde magnezyum eksikliğini giderebilir. Uzmanlar yıllardır karpuz satan manavlar, karpuza vurulduğunda çıkan ses, görünüm ve tazeliğe dikkat edilmesi gerektiğini söyledi. Karpuz çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Günde bir avuç yiyenin hayatı değişiyor! Beslenme ve Diyet Uzmanı Sena Genç karpuz konusunda şaşırtan açıklamalar yaptı.

Güncelleme Tarihi:

Yaz aylarında hemen hemen her eve giren karpuz ile alakalı olarak önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. Beslenme ve Diyet Uzmanı Sena Genç karpuz çekirdeğinin faydalarını açıklayarak mutlaka tüketilmesi gerektiğini söyledi. Karpuzun faydaları nelerdir ve nasıl tüketilmelidir? Sizler için uzmanlardan cevapları derledik. İşte detaylar...

KARPUZUN FAYDALARI NELERDİR?

Karpuzun besin değerlerine dikkat çeken Sena Genç, “Karpuzun yüzde 91’ini su oluşturur. Yüzde 7,5 oranında da karbonhidrat buluınmaktadır. 100 gram karpuzun kalorisi 30 kcal seviyesindedir. Bir porsiyon yani 150 gram karpuzda 45 kalori vardır.” dedi.

Karpuzun oldukça faydalı bir meyve olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Sena Genç, “Karpuzda likopen ve sitrülin vardır ve bunlar kan basıncı ile kolestrolü düşürerek kalp sağlığına destek olmaktadır. Karpuz içinde C vitamini, karotenoidler, curcurbitacin E ve çok sayıda antioksidan vardır. Bu bileşikler vücutta olursa hücrelere zarar verebilecek serbest radikallerle verilen savaşa yardımcı olurlar.” dedi.

AŞIRI YENMEMELİDİR

Karpuz tüketirken ne kadar tüketilmesi gerektiğinin büyük bir önemi olduğunu belirten Sena Genç, “Karpuz faydalı bir meyvedir ama faydalı denilerek aşırı yenmemelidir. Şeker içeriği yüksek olan karpuz şeker hastaları tarafından büyük bir dikkatle tüketilmelidir. Bu konuda doktorunuzdan yardım almak sağlıklı olacaktır. Aşırı karpuz tüketmek fayda değil zarar getirir. Çok karpuz tüketmek ishal, şişkinlik, gaz ve sindirim sorunlarına yol açar. Fazla karpuz tüketilirse kan şekeri de yükselir.” ifadelerini kullandı.

KARPUZ ÇEKİRDEĞİ MUCİZESİ

Karpuz çekirdeğinin büyük faydaları olduğunu belirten Sena Genç, “Karpuz kesinlikle çekirdeği ile beraber tüketilmelidir. Karpuz çekirdeğini çiğneyerek veya çiğnemeden de yutabilirsiniz. Bunun herhangi bir farkı yoktur. Her gün 1 avuç karpuz çekirdeği yenilmelidir. Bu cilt sağlığını iyileştirecektir. Donuk ve kuru ciltler için karpuz çekirdeği nemlendirici görevi yapar. Bu çekirdeklerde bulunan çinko, protein sentezi hücre bölünmesi ve onarım yeteneği ile yaşlanmayı geciktirecektir. Ayrıca saçları güçlendirir. Karpuz çekirdeği içinde proteinler, demir, magnezyum, çinko ve bakır vardır. Karpuz erkek üreme sistemini de geliştirir. Metabolizmayı hızlandırır.” şeklinde konuştu. (dha)

İlginizi çekebilir→ Canan Karatay’dan uyarı, tüm ezberleri bozdu: Alkolden bile zararlı, asla içmeyin! hemen dökün hemen→ TIKLAYINIZ

Diğer uzmanlardan derlediğimiz bilgiler

Karpuzun ne faydası var?

Karpuz, su oranı çok yüksek bir meyve olduğundan diüretik özelliği bulunur yani sık sık idrara çıkarır. Bu nedenle ödem problemi yaşayanlar için yaz aylarında ilaç gibi bir besin. Suyun yanı sıra lif içeriği sayesinde de kabızlığı önlemeye yardımcı olan karpuz, sağlıklı bir sindirim sistemi için düzenliliği destekler.
Karpuz tansiyona iyi gelir mi?

Karpuzda bulunan potasyum ve magnezyum miktarı, kan basıncını yani tansiyonu düşürür. Potasyum 'vazodilatatör' olarak kabul edilir yani kan damarları ve arterler üzerindeki gerginliği serbest bırakıp, böylece kan akışını uyarır. Kardiyovasküler sistem üzerindeki stresi azaltır.

Karpuzun şeker oranı yüksek mi?

100 gramlık bir karpuzun içerisinde bulunan şeker oranı; 10 gramdır. Karpuzun içerisinde bulunan bu miktardan ötürü, şeker hastalarının karpuzu doğru bir şekilde tüketmesi gerektiği belirtilebilir. Bununla beraber şeker hastaları, karpuzu hekimlerine danışarak tüketmelidir.

İlginizi çekebilir→ Çaydanlık temizleme yöntemi: nam-ı diğer ‘kireçlenme! Kireci söküp atıyor, çay molaları artık daha keyifli→ TIKLAYINIZ

KARPUZ KABUĞUNDAKİ BEYAZ KISIMLAR ÇOK FAYDALI

Uzmanlar diyor ki: Karpuzda sadece 'Kırmızı yerler sağlıklıdır’ demek yanlış olur. Özellikle kabuğa yakın beyaz kısımlarda sitrulin miktarı daha fazladır. Bu aminoasitler kan akışını düzenler ve kardiyovasküler sağlığı iyileştirici rol oynar"

Karpuzun yan etkileri nelerdir?

Karpuzun bilinen bir zararı veya yan etkisi yoktur.

Karpuz hangi hastalığa iyi gelir?

Karpuz, böbrekleri temizleyerek, astım, kalp ve damar tıkanıklığı, diyabet, kolon kanseri ve kireçlenme gibi hastalıklara iyi gelir. Tatlı ve sulu karpuz, en önemli antioksidanlarla doludur. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

İlginizi çekebilir→ Kabarması garanti tahinli efsane kek! Kalıptan taşan nefis kek tarifi: Sünger gibi yumuşacık, leziz tüyo→ TIKLAYINIZ

İlginizi çekebilir→ Saç dökülmesini durduran etkili tarçın maskesi tarifi: Kalıcı saç dökülmesinin nedenleri! Kel kalabilirsiniz→ TIKLAYINIZ

 

 

Yorumlara Git

Siyonist Rejimin cebinizdeki casusu! "Sivil" silahları dünyayı dijital hapishaneye çeviriyor

Futbol dünyasında Ela depremi: Skandal Okan Burak'a uzandı

Ankara’dan Şam’a kritik ziyaret

Burdur Gölü'nü Bakanlık kurtaracak

Katiller kahpelikte sınır tanımıyor! Müslümanları evsiz bıraktılar