AKİT MENÜ

Ekonomi

Dolar, Euro ve altın ilgili son durum: Herkes merak ediyor! Bayram öncesi yeniden zirvede

Dolar, Euro gibi evrensel para birimleriyle ve altın kuruyla ilgilenen yatırımcı ve vatandaşlar, arama motorlarında döviz ve altın kurlarını araştırıyor. Altın alanında faaliyet gösteren şirket sahipleri ve vatandaşlar rakamlara göz dikti. Başta Dolar, Euro ve altın olmak üzere hem dövizin hem de değerli metallerin TCMB'nin beklentilerin altında kalan politika faiz kararı sonrasında Türk Lirası karşısındaki yükselişi sürerken piyasalarda yeni hafta yine zirvede başladı. herkes yeni fiyatlara şaşkın. Peki dolar ne kadar oldu? 26 Haziran Pazartesi 2023 Döviz Kuru - Euro, dolar, sterlin, gram, çeyrek, yarım altın fiyatlarını ve 1 dolar kaç TL? sorusunun cevabını haberimizde derledik. Analistler: Altın bu seviyelere koşuyor! İşte detaylar..

2023-06-26 09:10:42

Kurban Bayramı öncesinde piyasalar yine zirvede.... Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın beklentilerin altında kalan politika faiz kararı sonrasında hem döviz hem değerli metaller Türk Lirası'nın karşısında zirveye demir attı.. İşte 26 Haziran Pazartesi günü itibariyle Dolar, Euro, Sterlin, Yen, altın, gümüş, brent petrol ve kripto paralarda son durum... 

Seçimlerin ilk turunun olduğu 14 Mayıs’ta 19,60 seviyesinde seyreden Dolar 25,61 TL'yi, Euro/TL de 27,85 TL'yi, Gram altın da 1.578 TL'yi görerek Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırmıştı

İşte piyasalarda son durum:

Dolar, Euro, Sterlin, Japon Yen'i...

Dolar 25,36 TL'den, Euro 27,61 TL'den, Sterlin 32,26 TL'den, Japon Yeni ise 17,69 TL'den işlem görüyor.

Cuma günü Dolar 25,05 TL'den, Euro 27,26 TL'den, Sterlin 31,83 TL'den, Japon Yeni ise 17,41 TL'den işlem görmüştü.

Altın ve gümüş

Ons altın 1.925 Dolar'dan, Gram altın 1.569 TL'den, Çeyrek altın 2.555 TL'den, Cumhuriyet altını 10.512 TL'den, Gram Gümüş ise 18,54 TL'den fiyatlanıyor.

Cuma günü Ons altın 1.926 Dolar'dan, Gram altın 1.551 TL'den, Çeyrek altın 2.561 TL'den, Cumhuriyet altını 10.524 TL'den, Gram Gümüş ise 18,10 TL'den fiyatlanmıştı.

Kripto paralar

Kripto para piyasalarında da ise çalkantılı seyir devam ediyor.

Bitcoin 30 bin 231 Dolar'dan, Ethereum ise 1.876 Dolar'dan işlem görüyor.

Brent Petrol

Brent petrol ve döviz kurundaki dalgalanma nedeniyle akaryakıt fiyatları bir aşağıya bir yukarı hareket etmeye devam ediyor.

Brent petrol varil fiyatı da 74,12 Dolar'dan işlem görüyor.

STERLİN: 32,1202 (Alış) - 32,2813 (Satış)

 Federal Rezerv’in iki faiz artırımına daha işaret etmesi altın üzerine gölge düşürdü. Buna göre altın Şubat ayından bu yana en zorlu haftasını yaşıyor. Ancak bazı uzmanlar bu şahin bakış açısının geçerliliğini sorguluyor. Makroekonomik manzaranın yeterli destek sağlamadığını vurguluyor.

Altın fiyatı nereye gidiyor?

Altın piyasaları geçtiğimiz hafta kayda değer bir düşüş yaşadı. Bir önceki haftanın mum çubuğunun alt sınırını aştı. Bu düşüş hakim yükseliş trendini zorlasa da, olası bir geri dönüş ve destek gösterimi yükselişin devam etmesinin önünü açacak. Bu durumda, 1950 dolar seviyesine doğru bir hareket olası. Eğer piyasa önemli bir güç gösterirse, 2000 dolar seviyesini bile hedeflenecek.

Gainesville Coins’den değerli metaller uzmanı Everett Millman, bu kırılmanın altın için daha fazla aşağı yönlü potansiyele işaret ettiğini öne sürüyor. kriptokoin' göre: Diğer taraftan düşüşü hem makroekonomik etkenlere hem de kötüleşen teknik göstergelere bağlıyor.

Faiz indirimleri

Faiz indirimleri daha önce olası görünürken, şimdi daha az olası. Bu da long pozisyonların geri çekilmesine yol açıyor. Phoenix Futures and Options LLC Başkanı Kevin Grady, “Altın, Fed’den geri adım atacaklarına dair bir dil görmeyi bekliyor. İşte o zaman boğalar devreye girecek.” diyor.

 

.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…