AKİT MENÜ

Gündem

Akit’e destek ziyareti

İsmailağa Vakfı yetkilileri ile Dok Gemi-İş Sendikası; gazetemizi ziyaret ederek, muhabirimize geçtiğimiz hafta sonu yapılan saldırıyı kınadı. Basına yönelik şiddete tepki gösteren STK temsilcileri, geçmiş olsun dileklerini iletti. Muhabirimizin darp edil

2013-03-22 21:10:18

İSTİHBARAT SERVİSİ
Muhabirimiz Mehmet Özmen’in geçtiğimiz Pazar günü İstanbul Barosu’nun toplantısında saldırıya uğramasına tepkiler sürüyor. Gazetemizi ziyaret eden İsmailağa Vakfı yetkilileri ile Dok Gemi-İş Sendikası; muhabirimize yapılan saldırıyı kınadı. İsmailağa Vakfı Başkanı Celal Erzincanlıoğlu, Dok Gemi-İş Sendikası Başkanı Necip Nalbantoğlu ile Rıdvan Sarıoğlu ve Adnan Kocak’tan oluşan heyet, basına yönelik şiddete tepki gösteren STK temsilcileri, geçmiş olsun dileklerini iletti.
GÖREVİNİ YAPAN GAZETECİYE ZORBALIK
Destek ziyaretinden dolayı hem İsmailağa Vakfı hemde Dok Gemi-İş Sendikası başkan ve yetkililerine teşekkür eden İcra Kurulu Başkanımız Mustafa Karahasanoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İstanbul Barosu’nun makam işgali yaparken yaptığı zorbalığı, görevini yapan gazetecilere de yönelttiğine dikkat çeken Karahasanoğlu, sorumlularından bu işin hesabını hukuk önünde sormaya kararlı olduklarını kaydetti.
BİR TEPKİ DE İZMİT’TEN
Muhabirimizin darp edilmesine bir tepki de İzmit’teki sivil toplum kuruluşlarından geldi.
Kocaeli İnanç Özgürlüğü Platformu, dün yaptığı kitlesel basın açıklamasında, düşük ve işgalci İstanbul Barosu’nun toplantısında muhabirimize yapılan saldırı kınandı. İzmit Özgürlük Meydanı’nda dün Cuma namazının ardından yapılan açıklamayı, Emirder Kocaeli Kartepe İnsan Hakları Dayanışma Derneği Genel Başkan Ali Akbaş okudu. Akit muhabirine yapılan saldırının üzerinden 6 gün geçmesine rağmen, hala hiçbir tutuklama veya gözaltına alınma olayının olmadığına dikkat çekilen açıklamada, “Türkiye’nin merkezi İstanbul’da, herkesin gözü önünde, insanlar linç ediliyor ve bunu yapanlar hala rahatça sokaklarda ellerini kollarını sallayarak dolaşıyor. Soruyoruz, savcılar nerede? Burada neden görevlerini yapmıyorlar? Linç girişimine karışan avukatlar Atatürkçü oldukları için mi kanunlar onlara işlemiyor? Yoksa böyle bir şey yaparlarsa kartel medyasının şerrinden mi çekiniyorlar? Darbe destekçiliğinden, gazeteci darbına, baro işgalciliğine kadar her türlü kanunsuzluğu yapan İstanbul barosu için, vatandaşlar olarak YSK’yı, kanun ve yönetmeliklerin belirlediği şekilde, derhal görevini yapmaya davet ediyoruz” denildi. 

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi