AKİT MENÜ

Gündem

‘Ali’siz Alevilik’ Alman beslemesi

Bir televizyon kanalına çıkan Başbakan Erdoğan’ın “Almanya’da mezhebî olarak Türkiye’yi bölmeye çalışan yapılanmalar var.

2013-01-28 21:54:08

EROL METİN/ANKARA -  Almanya bunu destekliyor, parasal olarak da destekliyor” şeklindeki sözleri, Almanya merkezli “Ali’siz Alevilik” teorisini yeniden gündeme getirdi. Avrupa’da ve özellikle de Almanya’da örgütlenen ve Ermeni diasporasının yapılanmasını örnek alan sözde Alevi kuruluşları, “Aleviliğin İslâm dışı olduğunu” savunuyor.
Cem Vakfı Başkanı İzzettin Doğan ise Aleviliği İslâmdan koparmaya çalışanlara sert çıkarak, “İsmi Alevi, ama cismen ne cemevlerine giderler, ne Alevi ritüellerine katılırlar, ne Peygamber’i tanırlar, ne Kur’an’ı tanırlar ne de Muhammed’i tanırlar” demişti.
Müslümanlar arasına nifak tohumları eken ve Aleviliği İslâm dışı göstermeye çalışanları “Avrupa kaynaklı tipler” olarak nitelendiren Doğan, “ ‘Alevilik İslâm dışıdır’ diyenle işim olmaz. Aleviliğin İslâm dışında olmasını anlayamam. Bunu ancak zır cahiller söyler” ifadelerini kullanmıştı.  
BALKIZ’DAN İTİRAF: İLK
ÖRGÜTLENME YURTDIŞINDA
“Ali’siz Aleviliğin” öncülerinden Alevi Bektaşi Federasyonu eski Genel Başkanı Ali Balkız, ilk olarak Avrupa’da örgütlendiklerini dile getirerek, “İlk örgütlenme yurtdışında başladı, daha sonra yurtiçine sıçradı. 25 yıldır örgütlenme sürüyor. Dernekler ve federasyonlar biçiminde örgütleniyoruz” bilgisini vermişti. Asıl amacının siyaset merdivenlerini hızlı tırmanmak olduğunu gösteren ve CHP’den milletvekili aday adayı olabilmek için görevini bırakan Balkız, sol kimliğini ön plana çıkararak, AK Parti için de şu sözleri sarf etmeyi ihmal etmemişti: “Biz her zaman solun birlik olmasını istedik. Geçmişten dersler çıkarılması gerektiğini söyledik. Bugün en acil sorun en yakın hedef AKP’yi süpürüp Ankara Çayı’na atma fikridir.”
 

Yorumlara Git

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin

Koç Grubu şirketi tarandı! Mermi yağmuruna tuttular