AKİT MENÜ

Dünya

Solcuların makyajı döküldü! Gezi’ye öyle Fransa’ya böyle

Gezi isyanında Taksim'deki olayları saniye saniye aktaran ve olayları kışkırtan medya, Fransa'da binlerce aracı ve evi ateşe veren, belediye başkanının evini yakan, yüzlerce mekan yağmalayan isyancılara kör ve sağır kaldı.

2023-07-03 16:12:56

This browser does not support the video element.

Fransa'daki olaylar giderek büyürken, Avrupa medyası söz konusu olayları duyurmamak için elinden geleni ardına koymuyor. 2013'teki Gezi isyanında Taksim'deki olayları saniye saniye aktaran ve olayları kışkırtan medya, Fransa'da binlerce aracı ve evi ateşe veren, belediye başkanının evini yakan, yüzlerce mekan yağmalayan isyancılara kör ve sağır kaldı.

Akit TV'de Murat Alan'ın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu'nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili'nde, Avrupa medyasının söz konusu tutumu da masaya yatırıldı.

Karahasanoğlu, yabancı basının Taksim'de adeta üs kurduğunu, yapılan yayınların olayları tetiklediğini fark ettikleri için saniye saniye yaşananları aktardıklarını hatırlattı ve Fransa'daki olaylara aynı medyanın kör olduğunu söyledi. Ayrıca deneyimli gazeteci, Gezi isyanında yaşananların da, Fransa'da yaşananların da sivil eylem olmadığını, 2013'deki eylemde Dolmabahçe'de başbakanın rehin alınmak istendiğini, Fransa'da da belediye başkanının evinin yakılmaya çalışıldığını belirtti.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…