AKİT MENÜ

Gündem

Ağrı’daki 150 STK’dan barış sürecine destek

Diyarbakır’da Nevruz kutlamaları ile barış sürecinin start verilmesine Ağrı’dan 150 STK kuruluşu ortak bir açıklama ile destek verdi.

2013-03-22 21:15:59

AĞRI -  Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir araya gelen 150 STK temsilcisi, karşılıklı görüş alış verişinden sonra tek ağız ve söylemle basın açıklamasını gerçekleştirdi. ATSO binası önünde basın açıklamasını yapan Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Erat, bu ikinci açıklama ile barış sürecine destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini söyledi. Erat, “Uzun süredir ülke gündeminde olan ve tüm Türkiye’nin merakla beklediği ‘Çözüm Süreci’ndeki gelişmeler Diyarbakır’da düzenlenen Nevruz etkinliklerini ile adeta doruklara ulaşmıştır. İmralı ile gerçekleşen görüşmeler neticesinde Diyarbakır’da okunan mektup, tüm Türkiye’nin ve doğu halkının yüreklerine su serpmiş ve büyük heyecan oluşturmuştur. Bizler Ağrı’daki 150 sivil toplum örgütü olarak daha önce yaptığımız açıklamada süreci desteklediğimizi ve sonucunu merakla beklediğimizi söylemiştik. Sürecin tarihi bir noktaya gelmesi tüm halkımızı heyecanlandırmıştır. Bu düzeye gelen bir sürecin mutlaka sonuçlandırılması gerekmektedir. Ancak meclisteki bazı partilerden gelen çatlak sesler bizleri endişelendirmektedir. Meclis’teki bu partiler mutlaka halkın sesine kulak vermeli ve bu akan kanın önüne geçmelidir.” dedi.
Erat, “Bu sürecin sona ermesinin ardından bölgemizin ve ilimizin hızla kalkınacağı, yatırımcıların en büyük engelinin ortadan kalkacağını ve ülkemize bir bahar havasının geleceğine olan inancımız tamdır. Bizler Ağrı’daki sivil toplum örgütleri olarak sürece tam destek vererek, tüm parlamentonun bu sürece destek vermesini bekliyoruz. Aksi takdirde bu halk sürece destek vermeyen partilere sandıkta gerekli cevabı verecektir. Bir büyüğümüzün ifadesi ile ‘sulhta hayır vardır hayırda sulh’ sözü ile bitiriyorum.” ifadelerini kullandı.
Umarız PKK bu süreçte şiddete başvurmaz
OSLO- Norveç Dışişleri Bakanı Espen Barth Eide, Abdullah Öcalan’ın PKK’ya yönelik çağrısını değerlendirdi. Norveçli bakan, Türkiye’deki Kürtlerin, haklarını siyasi yollardan savunmalarının olumlu bir gelişme olduğunu vurguladı. ‘’Umarım, bu süreçten sonra PKK şiddete başvurmaz.’’ temennisinde bulunan Bakan Eide, 30 yıllık bir çatışma sonrasında karşılıklı güvenin oturmasının zaman alacağını belirtti. Eide, Kürtler ile Türkler arasındaki barış süreci adına oldukça doğru ve büyük bir adımın atıldığına vurguda bulundu.

Yorumlara Git

Ünlü oyuncudan estetik isyanı!

Resmi tarihi açıkladılar! ABD Irak’tan çekiliyor

HÜDA PAR’dan CHP’ye had bildiren açıklama! Flaş ‘Kemalizm’ çıkışı…

Çarpıcı rapor ortaya çıktı! Trump suikastinde şok eden İran detayı

Pegasus resmen duyurdu! Seferler iptal edildi