AKİT MENÜ

Gündem

Kılıçdaroğlu devreye girdi! Akbelen provokasyonunda yeşil katillerinden takiyye

Villasının manzarasını kapattığı için ağaç kesenler, Koç grubunun siyanürle altın aramasına ‘gık’ını dahi çıkarmayanlar, Akbelen’deki maden ocaklarını bahane ederek sözde çevreciliğe soyundu.

2023-08-11 14:59:42

HABER MERKEZİ

Sözde çevrecilerin maskesini düşürmeye devam ediyoruz. CHP, HDP ve marjinal sol örgütler, sandıktan umudu kesince yine sözde çevre eylemleriyle kaos çıkartıp, ülke ekonomisini baltalamak istiyor. Kılıçdaroğlu ve ekibinin bölgeye gidişiyle tırmandırılan “Akbelen’e dokunma, direnişine destek” kampanyası provokasyona dönüştürülmek isteniyor. Gezi eylemleri benzeri bir örgütlenmeyi başlatmak isteyen STK, sanatçı ve çevreciler ise kabarık sicilleriyle dikkat çekiyor.

0.29’luk alan için isyan

Akbelen’de ülke ve bölge ekonomisen kat sağlayacak maden sahasındaki çalışmayı provoke eden isimlerin büyük bölümü ya kendi çıkarları için yaptıkları ağaç katliamıyla ya da suları zehirleyip altın araması yapan para babalarının sponsorluğuyla düzenledikleri etkinliklerle tanınıyor. “Muğla Akbelen ormanları yok ediliyor” iddialarının aksine, kömür çıkartılan alanın ise orman sahasının sadece yüzde 0,29’una tekabül ettiği, söz konusu alanında yapılan sözleşme çerçevesinde faaliyetin tamamlanması sonrası yeniden rehabilite edilerek ağaçlandırılacağı kaydediliyor.

 

‘Koç’ başı Mahruki

Orman katliamı yapılıyor diyerek CHP-HDP ortaklığında sahaya sürülen isimlerin sicilleri kabarık çıktı. Eylemlere destek veren koronun başını çeken AKUT eski başkanı Nasuh Mahruki Koç Grubundan aldığı sponsorluklarla tanınıyor. “Üç kuruş para için bu asil milletin evlatlarını birbirine düşüren, karşı karşıya getiren vatan hainlerine lanet olsun” açıklamasında bulunan Mahruki, Sivas’ın Kangal ilçesine bağlı Bakırtepe, Pınargözü ve Naldöken mevkilerinde siyanürle altın arayan Koç Grubuna bağlı Demir Export firmasının, on binlerce insanı zehirlemesine ise ses çıkarmıyor.

Villa için ağaç kesen Tarkan

Çanakkale Kaz Dağları’nda altın madeni için ağaçların kesildiğini öne sürerek ‘Rant uğruna nasıl satılabilir?’ açıklaması yapan, “Doğanın hakları var, Akbelen ormanlarını rahat bırakın” diyerek Akbelen eylemlerine destek veren sanatçı Tarkan’da yüzsüzlüğü ile dikkat çeken isimler arasında. İstanbul Şile Ömerli’de iki tane villa satın alan Tarkan’ın bahçesindeki ağaçları kestirip fosseptiğini dereye bağlattığı fotoğraflar gündeme bomba gibi düşmüştü.

O dönemde bahçıvanına bahçesindeki ağaçları kestirip traktörle taşıtan Tarkan’ın, evinden gelen atık su borusunun Riva deresine dökülmesi de ‘pes’ dedirtmişti. 2019 yılında yapılan haberler sonrası Tarkan sessizliğe bürünmüştü.

 

Plaj kapatan İvedik

Provokatörlere destek verenler arasında bulunan Şahan Gökbakar da çevre sabıkasıyla dikkat çekiyor. Marmaris’te turistik Selimiye ile Turgut Mahallesi arasında bulunan Delikyol mevkisinde dubleks villa satın alan Gökbakar, sahile izinsiz olarak iskele yaptırıp, ‘Özel mülktür girilmez’ tabelasını astırdığı ortaya çıkmıştı.

Kendisine özel plaj yaptırıp sahile deniz kumu döktüren Gökbakar, denize zodyak botla da tonoz bırakmıştı. Halkın kullanımına açık alanı işgal eden Gökbakar’la ilgili Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işlem başlatmış, saha temizlenip “özel mülk” tabelaları sökülmüştü.

DEMİR EXPORT A.Ş’DEN AÇIKLAMA

Yeni Akit gazetesinin 30 Temmuz 2023 tarihli baskısında yayımlanan “Yeşil Katillerinin Çevre Takiyesi” ve 31 Temmuz 2023 tarihinde www.yeniakit.com.tr internet haber sitesinde (https://www.yeniakit.com.tr/haber/kilicdaroglu-devreve-girdi-akbelen-provakasyonunda-yesil-katillerinden-takiyye-1776101.html URL adresinde “Kılıçdaroğlu devreye girdi! Akbelen provokasyonunda yeşil katillerinden takiyye” başlıklı haberlerde yer alan müvekkil şirket ile ilgili Sivas ili, Kangal ilçesi, Bakırtepe, Pınargözü, Naldöken mevkilerindeki altın arama faaliyetlerinde siyanür kullanıldığı ve on binlerce insanın zehirlendiği iddiaları doğru değildir ve müvekkil şirketin kamuoyu nezdindeki saygınlığını zedeler niteliktedir. Haberde yer alan altın arama faaliyetlerinde siyanür kullanıldığı iddiası doğru değildir. Maden arama faaliyetleri, karotlu sondaj yöntemi ile yapılmakta ve dolaşım sıvısı olarak su ve ihtiyaç halinde su kaçaklarını önleme amaçlı doğal bir kil türü olan bentonit kullanılmaktadır. Haberdeki iddianın aksine, aranan maden türü ne olursa olsun, dünyada siyanür kullanımı ile maden arama faaliyeti ne pratikte ne de teoride söz konusu değildir. Daha önce bu konuyla ilgili açıklama talebi tarafımızca defaten iletilmiştir.

On binlerce insanın zehirlenmesi iddiası da gerçek dışıdır. Müvekkil Şirket Demir Export tarafından gerçekleştirdiği faaliyet nedeniyle on binlerce insanın zehirlendiği, kabul edilmesi mümkün olmayan ve herhangi bir somut delil olmadan, yalnızca müvekkil şirketin kamuoyu nezdindeki itibarını, saygınlığını doğrudan hedef alan bir iddiadır. Herhangi bir rapor veya şikâyet bulunmamasına rağmen, hiçbir somut delile dayanmadan, mesnetsiz olarak on binlerce insanın zehirlendiği iddiası basım ilke ve ahlakına aykırıdır.

Haberde bahse geçen kişilerle de Müvekkil Şirketin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Haberin bu şekilde sunulmasında hiçbir üstün kamu yaran bulunmamakta olup, mezkûr haber ile Müvekkilin kişilik haklarına saldırıda bulunulmuştur. Bu Ülke için var olmayı, Ülke için çalışmayı, Ülke için gayret göstermeyi ve Ülke ile birlikte demokrasi içinde var olmayı var oluş sebebi sayan bir topluluğun içinde yer alan Müvekkil Şirketi bu tip asılsız isnatlarla ilişkilendirilme gayretini şiddetle reddediyoruz. Doğru olmayan bilgilerin hakikat adı altında kamuoyuna haber olarak sunulması hukuk ve kamu vicdanı karşısında hiçbir şekilde meşru görülemez. Bu nedenle, söz konusu haberlerin Müvekkil Şirket adına düzeltilmesini talep ile, gerçek bilgiler Sayın Kamuoyunun takdirine sunulmaktadır.

Saygılarımızla, DEMİR EXPORT A.Ş. Vekili Av. Uğur ÇAPKIN

 

 

 

 

Yorumlara Git

1+0 evlerde gayrimeşru ilişkiler yaşanıyor! Bu evler yasaklansın

120 bin TL'lik o ürün için geceden kuyruğa girdiler!

İsrail, Müslüman âlemini eze eze yendi. Bunun lamı cimi yok! İster ne mutlu Türk ol ister ne mutlu Arap böyle giderse halimiz harap

Cihat Yaycı, Türkiye'yi uçuracak petrol ve doğalgazın yerini söyledi: Müthiş potansiyel var müthiş

MOSSAD ajanları fabrikada işçi oldu! Alçak saldırının perde arkası