AKİT MENÜ

Ekonomi

Enerjinin üssü Türkiye: Cezayir, Libya, İsrail ve Mısır TPAO için sıraya girdiler! Önemli görüşme, tarihi petrol teklifi

Türkiye'nin küresel enerjide merkez üs olma stratejisi sürüyor. Bir çok ülkeden milyonlarca dolarlık işlem yapmak için sıraya girdiler. Malezya ve Brezilya ile de görüşmeler devam ediyor. Petrol ve dev maden rezervleri ile tanınan ülkelerden TPAO müthiş bir teklif geldi. Orta Doğu ülkeleri Türkiye'ye yöneliyor

2023-08-02 14:29:32

Cezayir, Libya, İsrail ve Mısır... TPAO için sıraya girdiler

Türkiye'nin küresel enerjide merkez üs olma stratejisi sürüyor. Cezayir, Libya, İsrail ve Mısır gibi ülkeler petrol saha hizmetleri, depolama, petrol ve petrol ürünleri ticareti, taşımacılık ve baz istasyonları kurma konularında TPAO'nun deneyiminden faydalanmak istiyor. Malezya ve Brezilya ile de görüşmeler devam ediyor.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında dünyanın en büyük doğal gaz üreticisi olan Rusya'dan başlayarak Orta Doğu, Akdeniz ve Kuzey Afrika'daki doğal gaz yataklarını işleten ülkeler, TPAO'nun altyapısını ve Türkiye'nin Batı'nın enerji kapısı olma özelliğini değerlendirmek istiyor.

CEZAYİR, LİBYA, İSRAİL VE MISIR... TPAO İÇİN SIRAYA GİRDİLER

Türkiye'nin alandaki deneyimi, bilgi birikimi ve teknolojik kapasitesi, özellikle Orta Doğu ülkelerini Türkiye'ye yöneltiyor. Cezayir, Libya, İsrail ve Mısır gibi ülkeler petrol saha hizmetleri, depolama, petrol ve petrol ürünleri ticareti, taşımacılık ve baz istasyonları kurma konularında TPAO'nun deneyiminden faydalanmak istiyor. Malezya ve Brezilya ile de görüşmeler devam ediyor.

 

Yorumlara Git

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…

Bayraktar TB2 o ülkeye yardımına koştu!

Yaralı taşıyan ambulansa yol vermeyen kamyon sürücüsüne şaka gibi ceza! Çileden çıkmamak elde değil