AKİT MENÜ

Gündem

Nişanyan'dan Kılıçdaroğlu açıklaması: Bu kadar akılsız olmaları mümkün değil

Vatan Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun iki tur arasında anlaşmasına tepki gösteren Sevan Nişanyan, 'Bunun yegane açıklaması tarife sığmayacak ölçüde budala insanlar olabilir bu partinin başında.' ifadelerini kullandı.

This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Vatan Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile anlaşmasını yorumlayan Sevan Nişanyan, '6'lı masanın partnerlerine danışılmadan bir 7'li koalisyon kurmanın ne gereği vardı. Bu budalalıkla açıklanamayacak bir hadise, bir operasyondur bu.' diyerek tepki gösterdi.

Nişanyan'ın açıklaması şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ meselesini deşeyim mi? sizin için iki seçim arasında Kemal Kılıçdaroğlu çok değişik bir davranış sergiledi. Ümit Özdağ diye bir fenomen var Türk siyasetinde, gençler arasında az da olsa ilgi gören toplam yüzde 1 oyu var belki. CHP birtakım hesaplar nedeniyle Ümit Özdağ arasında bir görüşmeye ihtiyaç duydu. Ümit Özdağ ile görüşmeyi neden göstere göstere yaptılar. Bu görüşmenin sonunda birçok anlaşma imzalandığını ona bakanlık verileceğini ve koalisyon kurulduğunu açıklama gereği duydular. Bundan nasıl bir fayda umdular. 6'lı masanın partnerlerine danışılmadan bir 7'li koalisyon kurmanın ne gereği vardı. Bu budalalıkla açıklanamayacak bir hadise, bir operasyondur bu. Bunun tek bir nedeni var Kürt oyları azaltmak istersen böyle bir şey yaparsın. Bir marjinal partiyi göstere göstere ortak yaparsan bunun tek bir anlamı vardır. Kürtler bize oy vermesin demektir. Bunun yegane açıklaması tarife sığmayacak ölçüde budala insanlar olabilir bu partinin başında. Ben buna inanmıyorum. Bu kadar akılsız olmaları mümkün değil, ben buna inanmıyorum.

Yorumlara Git

Hafter'in adamından Türkiye ile Mısır arasındaki anlaşma sonrası ilginç çıkış: Talebimiz bu ayrılmalılar

Yolcunun yemeğinden öyle bir şey çıktı ki… Uçak acil iniş yaptı

Kahramanmaraş’ta korkunç anlar! İş makineleri bir anda toprak altında kaldı

Yiğit Bulut 'Savunma alanında çalışan bir dostuma sordum' diyerek korkutan haberi Türkiye'ye verdi

Katil İsrail’den Beyrut’a saldırı! Hizbullah’ın üst düzey komutanı öldürüldü