AKİT MENÜ

Gündem

10 değil 20 değil 30 hiç değil… İşte Davutoğlu'nun İP'ten istediği vekil sayısı

İYİ Parti kurucularından Ahat Andican, Ahmet Davutoğlu ile Meral Akşener arasında geçen milletvekili pazarlığını anlattı. Andican "Gerçekten Sayın Davutoğlu böyle bir taleple geldi ama istediği rakam çok yüksekti. 40’ın üzerinde milletvekili istedi." ifadelerini kullandı

This browser does not support the video element.

Seçim sonrası kurucuları arasında olduğu İYİ Parti'den istifa eden eski Devlet Bakanı Ahat Andican, katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Andican, Davutoğlu'nun İYİ Parti'ye ittifak teklifi götürmesiyle ilgili konuştu.

DAVUTOĞLU'NUN "CHP SON TERCİHİMDİ" ÇIKIŞI

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'nun seçimlerle ilgili “En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Açık söylüyorum. Ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye 'gelin birlikte girelim' dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm, 'Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım' dedim. Bütün yolları denedim ben” sözleri programda masaya yatırıldı.

40'IN ÜSTÜNDE MİLLETVEKİLİ İSTEDİ

Andican, Davutoğlu’nun Akşener’den 40’ın üzerinde milletvekili istediğini belirterek “Sayın Davutoğlu, böyle bir taleple geldi. İstediği rakam çok yüksekti. 40’ın üzerinde milletvekili istedi. İki parti bir araya gelirse 100’ün üzerinde milletvekili çıkaracağı bir bakışla geldi. O dönemde parti zaten herhangi bir grupla seçime gitmemek şeklinde bir anlayışa sahipti.” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

TOKİ'den indirim kampanyası! Bakan Kurum detayları paylaştı

İşte Halk TV’nin ve İsmail’in gerçek yüzü! İstedikleri cevabı alamayınca bakın ne yaptılar

Yapay zeka açıkladı! Dikkat çeken sonuç: Çok şaşırtıcı bir oran ortaya çıktı…

ANKA 3, ilk atışta hedefi başarıyla vurdu

Arda Turan’ın rekoru kırılacak! Gündem oldu: Müthiş potansiyel var müthiş dediler: O ülkeye gidecek…