AKİT MENÜ

Gündem

Ekrem'e HDP'den veto

CHP içeresindeki değişim tartışmalarının başını çeken ve bugün yaptığı tutarsız açıklamalarla tepki çeken Ekrem İmamoğlu'na HDP'den ilk yorum geldi. İmamoğlu'nun partiler üstü bir ittifak vaadiyle duyurduğu ikinci kez 'adaylığına' HDP'den veto geldi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, İmamoğlu'nun açıklamasına yönelik, 'Bir suda bir defa yıkanılır' dedi.

İstanbul'u unutup CHP'de değişim peşine düşen Ekrem İmamoğlu, şimdi de İBB başkanlığına aday olacağını söyleyerek geri vites yaptı. Tutarsız çıkışlar yapan İmamoğlu'na tepki eski ittifak ortağı HDP'den geldi.

İMAMOĞLU'NUN TUTARSIZ ÇIKIŞINA HDP'DEN VETO

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı CHP Genel Başkanlığı yarışını bırakıp yönünü İstanbul'a çevirdi. İmamoğlu, "mühürlüyüm" dediği İstanbul'u "bir kez daha savunmak için yola çıktığını" söyledi.

İmamoğlu, partiler üstü bir ittifak kurarak İstanbul'u yeniden kazanacaklarını öne sürdü.

İBB Başkanı'nın açıklamalarından sonra gözler ittifakın diğer partilerine çevrildi. 2019 seçimlerinde İmamoğlu'nu destekleyen HDP'den, İmamoğlu'na veto geldi.

Gazete Duvar'a konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Emirali Türkmen, önceliklerinin kendi ittifakları olan Emek Özgürlük İttifakı'nı geliştirmek olduğunu söyledi.

"BİR SUDA BİR DEFA YIKANILIR"

Türkmen, CHP'nin adayını destekleme konusunda ise şunları söyledi:

"Geçmiş belediye seçimleri ve son genel seçimler bu muhasebenin bir parçası. Sağlıklı bir geçmiş seçim muhasebesi yapmadan geleceğe dönük eğilim oluşturmak yanlış olur. Geçmiş seçimleri düşününce şu söz de akla geliyor; 'Bir suda bir defa yıkanılır ve bizim için önemli olan HDP'nin politik çizgisini büyütmek."

Yorumlara Git

Herkes Yunanistan diyor ama Türkler o Arap ülkesine kaçmaya başladı! 250 bin kişi...

Huzurevine füze isabet etti! Ölü ve çok sayıda yaralı var

Mourinho Galatasaray karşısında ilk 11'i belirledi! Herkes Oosterwolde diyor ama ondan yıldız isme özel mesaj

Çay tiryakilerine kötü haber: Ölüme yol açıyor

İki yeni 'iPhone 16' modeli geliyor! Sızan tasarımda olay detay