AKİT MENÜ

Teknoloji

Samsung Galaxy S5'in satış rakamları belli oldu

Samsung'un yeni üst düzey donanıma sahip akıllı telefonu Galaxy S5'in satış rakamları belli olmaya başladı. İngiltere'den gelen bilgilere göre Galaxy S4'e göre tam 2 kat fazla satılan Galaxy S5'in satışa çıktığı ilk 25 günün sonunda 10 milyonu geçtiği belirtiliyor.

2014-05-12 15:15:05

Samsung Şubat ayı sonunda duyurduğu amiral gemisi akıllı telefon modeli Galaxy S5′i Nisan başında satışa sunmuştu. Bu tarihten de bir süre önce Güney Kore’de satışa sunulduğu yönde bilgiler gelmişti. Üst düzey donanım özellikleri, suya dayanıklı yapı, parmak izi ve kalp ritm takip sensörü gibi özelliklerle dikkat çekmişti.
 
Galaxy S5, 5.1″ büyüklüğünde ve 1920×1080 piksel Full HD Super AMOLED dokunmatik ekran, 2GB sistem belleği, 16GB/32GB dahili veri kapasitesi, 2.5Ghz dört çekirdekli işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 801 yonga seti, 16MP arka kamera, 2MP ön kamera, Google Android 4.4.2 KitKat mobil işletim sistemi gibi özelliklerle geliyor.
 
Galaxy S5′in satış rakamları hakkında da bilgiler gelirken, bir üre önce İngiltere’den bazı bilgiler gelmişti. İngiltere’de yer alan perakende satıcılardan gelen bilgilere göre sayısal rakamlar gelmese de, Galay S5′in satış rakamlarının selefi Galxy S4′e göre  iki kat daha fazla olduğu kaydedilmişti.
 
Şimdi de Güney Kore üzerinden gelen bilgiye göre Galaxy S5′in satış rakamları 25 gün sonunda 10 milyon seviyesini geçti. Bu rakama Galaxy S4′ün ulaşması ise 27 gün sunmuştu. Bu da Galaxy S5 ile Samsung’un çok büyük bir yaratamadığı anlamına geliyor.
 
Samsung’un daha önceki modellerine bakacak olursak eğer, Galaxy S III’ün 10 milyona ulaşması 50 gün, Galaxy S2′nin ise 5 ay sürmüştü.

Yorumlara Git

İsrail Orta Doğu’yu yakıyor! Katil Netanyahu Beyrut saldırısının ardından konuştu

Türkiye'yi de tehdit ediyorlardı! Müslüman ülke 1000 kilometrelik menzilli balistik füzeyi çıkardı

Erdoğan'dan Suriye çıkışı: Biz hazırız!

"5 milyon insan Türkiye'ye gidecek" diyerek duyurdular

Cumhurbaşkanı Erdoğan İsrail'in kalleş planını açıkladı