AKİT MENÜ

Siyaset

CHP'li yönetici Akşener’e patladı! Bize 4 puan kaybettirdi

14-28 Mayıs seçimlerindeki yenilginin şokunu üstlerinden atamayan koalisyon ittifakının ortağı CHP-İYİ Parti arasında sular durulmuyor. 26 Ağustos tarihinde yapacağı açıklamada CHP'ye yönelik de büyük eleştiriler getirmesi beklenen Akşener'e, CHP Avcılar Olağan İlçe Kongresi'nde bulunan CHP'li yönetici çok sert sözlerle yüklendi. Kongrede bulunan İYİ Parti İlçe Başkanı söz konusu ifadelere tepki gösterdi. İşte detaylar...

14-28 Mayıs seçimleri sonrası büyük bir krizin içerisine giren CHP ve İYİ Parti arasındaki kriz bitmek bilmiyor. '2024 Yerel Seçim'leri öncesi nasıl bir pozisyon alacakları merak edilen 2 partinin arasındaki gerilim son olarak, CHP Avcılar Olağan İlçe Kongresi'nde patlak verdi.

Akşener'den 'pişmanlık' itirafı

14 ve 28 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen seçimlerde ağır hezimet yaşayan Akşener, her fırsatta pişmanlığını dile getirip, "CHP'den 15 milletvekili istedik. Hayatımın en büyük pişmanlığıdır. O gün bugün 15 milletvekilinin bedelini ödeyemedik. Ömer Seyfettin'in diyetine döndü bu iş. Cesaret edemedik, savaşmadık. Bu bize kuyruk siyasetine mal oldu" diye konuşmuştu.

Bir yandan da gözler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Büyük Taarruz'un yıl dönümü olan 26 Ağustos'ta yapacağı açıklamaya çevrildi. Kulislerde Akşener'in çok sert bir konuşma yaparak CHP ile ipleri tamamen koparacağı iddia edildi.

Hatta Akşener'in "Partinin başından gitsem bile CHP ile ittifak yapmayın" diyeceği, beldelerde bile seçime müstakil gireceklerini ilan edeceği öne sürüldü.

İYİ Parti Ekonomi Politikaları Başkanı Bilge Yılmaz da, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen CHP'li gazeteci Barış Yarkadaş ve bazı isimleri hedef aldı.

Açıklamalarında CHP'nin fondaş medyası hakkında gündemi sarsan bir benzetme yapan Yılmaz, "Kulis dedikoduları, sahte anketler ve sosyal medya operasyonlarıyla kamuoyunu abluka altına alan ve insanları Kemal Kılıçdaroğlu adaylığına mecbur eden makine belli ki yeniden çalışmaya başladı. Bunun acı sonuçlarıyla seçim gecesi hepimiz yüzleştik. Bu operasyonu yürüten insanlar ise hiçbir özür dilemeden, hiçbir özeleştiri vermeden büyük bir pişkinlik içindeler" ifadelerini kullandı

Kongrede büyük gerilim: Akşener bize 4 puan kaybettirdi

İYİ Parti-CHP hattında tüm bu gelişmeler yaşanırken CHP Avcılar Olağan İlçe Kongresi'nde bulunan CHP'li bir yönetici de Meral Akşener'e çok sert sözlerle yüklendi.

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı