AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kavunun sapı böyleyse direkt alın! Bal gibi kavun seçmek bu kadar kolaymış: Herkes onun hasadını bekliyor

Yaz aylarının en tatlı ve en sulu meyvelerinden biri de kavundur. Tatlı ve sulu kavunu seçmek en az karpuz seçmek kadar zordur. Ancak bu püf noktasıyla en tatlı ve en lezzetli kavunu direkt seçebileceksiniz. Kavun seçerken sapındaki bu detaya mutlaka bakın

2023-08-22 01:26:42

Kavun, içerdiği vitamin ve minerallerle hem sağlıklı hem de lezzetli bir besin kaynağıdır. Kavun iyi bir diyet lifi kaynağıdır. İçerdiği K vitamini, potasyum ve bakır sayesinde vücudumuz için bir dizi yarar sağlar. Ancak olgunlaşmamış ve tatsız bir kavun yemek vücudumuz için hiçbir fayda sağlamaz. Faydalarından en iyi şekilde yararlanmak için tatlı ve olgunlaşmış kavunu seçmek önem taşır.

Yaz aylarının belki de en lezzetli ve tatlı meyvelerinden biri olan kavun, sağlığınız için de vazgeçilmez bir besindir.

Kavunun faydaları nelerdir, ne işe yarar? Kavun Neye İyi Gelir, Faydaları Neler?

Tatlı ve olgunlaşmış bir kavunu seçmek zor olabilir. Aslında karpuz da olduğu gibi kavunda da belli başlı püf noktalar vardır. Kavun seçerken bu püf noktalara dikkat ederseniz ülkenin en tatlı ve olgun kavununu siz seçeceksiniz! Yalnızca sapındaki küçük bir ayrıntı, bal gibi kavunu seçmenizi sağlayacak.

İşte tatlı mı tatlı kavun seçmenin püf noktası…

KAVUN SEÇMENİN PÜF NOKTASI

Tatlı ve olgun bir kavun seçmek kavunun lezzeti açısından önem taşır. Belli başlı püf noktalarla bal gibi kavunu seçmek oldukça mümkündür. Öncelikle kavunun rengine bakın. Eğer kavunun rengi matsa o kavunu direkt alın. Bal gibi kavunun rengi soluk limon sarısı bir sarı olmalıdır.

Bal gibi tatlı bir kavun seçmenin en önemli noktası sapını kontrol etmektir. Yalnızca kavunun sapına kuvvet uygulamanız yeterli. Eğer kavunun sapı çektiğiniz gibi kopuyorsa o kavun tatlı ve artık olmuş demektir. Eğer kavunun sapı kolayca kopmuyorsa henüz olgunlaşmamıştır. Bu pratik yöntemlerle bal gibi tatlı ve bol sulu kavunu artık kolayca seçebileceksiniz. Şifa olsun!

İlginizi çekebilir→ Aloe veranın kabuğu ekinleri böcekten koruyor! CEO açıkladı: ABD ve ülkeler en çok tarımda kullanıyor→ TIKLAYINIZ

 

Yorumlara Git

Gram altında 3. Dünya Savaşı bombası! İslam Memiş tarih verdi

CHP’li belediye O camiyi yapmayacağız! AK Parti’den açıklama “Biz Yapacağız”

‘Futbola rahatlık getirir’ diyerek duyurdular! Devrim olacak futbolda devrim… Dünya bu olayı konuşuyor!

Türkiye ile yapılan anlaşma Yunanistan'a bayram ettirdi! 'Ülkeye huzur getirdi' diyerek duyurdular

CHP ve yavrularının tek amacı! Darbe anayasasına dokundurtmayız!