AKİT MENÜ

Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kıbrıs açıklaması: Kabul edilemez

Kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC'de BM Barış Gücü askerlerinin yol projesine engel olma girişimine sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM Barış Gücü askerlerinin KKTC'nin egemenlik haklarına yönelik fiziki müdahalesinin kabul edilemez olduğunu belirtti.

This browser does not support the video element.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bir araya gelen Kabine Toplantısı sona erdi. Toplantının ardından kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

"BM askerlerinin müdahalesi kabul edilemez"

BM Barış Gücü askerlerinin KKTC'nin Pile Köyü'ne kolay ulaşımı sağlamak üzere uygulamaya konulan yol projesine engel olma girişimine Cumhurbaşkanı Erdoğan sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: "Geçen Cuma günü BM Barış Gücü askerlerinin KKTC'nin egemenlik haklarına yönelik fiziki müdahalesi bizim açımızdan asla kabul edilebilir bir durum değildir. Pile'deki Kıbrıs Türkünün kendi vatan topraklarına ulaşımı engellemek ne hukuki ne insanidir. Barış Gücü talihsiz açıklamalarla tarafsızlığına gölge düşürmüştür. Bu tavırlar sebebiyle bölgede gerilim maalesef yeniden tırmanmıştır.

"AB'nin açıklamaları talihsiz"

Komşularımızla ilişkilerimizi güçlendirmeye çalıştığımız dönemde yapılan bu müdahaleyi kesinlikle iyi niyetli bulmuyoruz. Hayata geçirdiğimiz devasa projelerle KKTC'nin uluslararası alanda hak ettiği yerini almasını temin edeceğiz. Türk Devletleri Teşkilatı KKTC'ye geçen sene Kasım ayında Semerkant'ta anayasal ismiyle kucak açtı. KKTC'de temsilcilikler açmaya hazırlanan ülkeler var. AB'nin bu gelişmelerle ilgili yaptığı açıklama çok ama çok talihsiz. Zira açıklamayı yapan komiser halef selef oldukları zat ile irtibata geçerse tavsiye ederim iyi olur. Mücadelemiz KKTC'nin eşit egemenliği ve uluslararası eşit statüsü tüm dünyada temin edilene kadar sürecektir.

Ne olmuştu?

KKTC'de geçtiğimiz gün tansiyon yine yükselmişti. Adanın BM kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde yer alan Pile köyüne kolay ulaşımı sağlamak için başlanan yol projesini BM Barış Gücü askerleri dün sabah saatlerinden itibaren engellemeye çalışmıştı. KKTC güvenlik güçlerinin BM askerlerini geri itmesinin ardından çalışmalar yeniden başlamıştı. BM'nin tutumuna Türkiye'den peş peşe tepkiler gelmişti.

Yorumlara Git

TOKİ'den indirim kampanyası! Bakan Kurum detayları paylaştı

İşte Halk TV’nin ve İsmail’in gerçek yüzü! İstedikleri cevabı alamayınca bakın ne yaptılar

Yapay zeka açıkladı! Dikkat çeken sonuç: Çok şaşırtıcı bir oran ortaya çıktı…

ANKA 3, ilk atışta hedefi başarıyla vurdu

Arda Turan’ın rekoru kırılacak! Gündem oldu: Müthiş potansiyel var müthiş dediler: O ülkeye gidecek…