AKİT MENÜ

Gündem

Laikçi yobazlar okullarda din görevlisine karşı İzmir mitingine hazırlanıyor!

Milli eğitim müdürlükleriyle müftülükler arasındaki protokol kapsamında okullara manevi destek amacıyla imam gönderilmesine ilişkin suç duyurularının tamamı Yargıtay tarafından iptal edilirken, 20 sol marjinal STK temsilcisi İzmir'de ÇEDES projesine karşı miting yapacaklarını açıkladı.

2023-08-24 16:05:13

MEB ile Diyanet arasında imzalanan ve tepki çeken "ÇEDES" protokolü laikçi yobazlar tarafından yargıya taşınmıştı.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı; il valileri, il milli eğitim müdürleri ve il müftüleri hakkında yapılan suç duyurusu dilekçesinin ‘işleme konulmamasına’ karar verdi.

Kararda, okullarda imam görevlendirilmesinin "Atatürk ilke ve inkılaplarına, laiklik ilkesine ve çağdaş bilim ve eğitim esaslarına aykırılık teşkil etmeyeceği" belirtildi.

Yargıtay, manevi eğitim programları için okullara imam gönderilmesinin 'laiklik' ile bir ilgisinin bulunmadığına, bu sebeple uygulama için yapılan suç duyurularının işleme konmamasına ve uygulamanın devam etmesine hükmetti.

Bir araya gelen 22 laik örgüt, İslami eğitim faaliyetleri yürütmek amacıyla okullara imam gönderilmesi projesinin iptal edilmesi için İzmir'de miting düzenleme kararı aldı.

Yorumlara Git

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de

Hukuk tarihinde bir ilk! Resmen başladı: Kirayı o belirleyecek…