AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Sıvıyağlı mayasız poğaça: Sadece saniyeler içerisinde şipşak! 40 yıllık ustadan lezzetli poğaçanın sırrı

Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan poğaçayı günlerce taze tutmanın püf noktaları nelerdir merak ediyor muydunuz? Kahvaltıların ve çay saatlerinin vazgeçilmezi poğaça mayasız ile tanışın!

Güncelleme Tarihi:

Sıvıyağlı Mayasız Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

2 tane yumurta (Sarısının biri üzerine)
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
4 su bardağı un lütfen kontrollü olarak ekleyin
1 buçuk paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz (Damak tadınıza göre ekleyin)
İçine:

Beyaz peynir
Üzerine

Susam

Sıvıyağlı Mayasız Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

Hamur için olan malzemeleri karıştıralım un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir yoğuralım( ben 4 su bardağı un kullandım sizde kontrollü olarak ekleyin lütfen)
Yoğurduğumuz hamurun üzerini kapatarak yarım saat dinlendirelim
Mandalina büyüklüğünde bezeler yapıp oval açalım
Ortasına peyniri koyup iki ucunu birleştirelim. Ben açılmasını istediğim için ek yerini üste getirdim siz isterseniz alta da getirebilirsiniz.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.

Yorumlara Git

İsrail'den kanlı saldırı! Ölü ve yaralılar var

Türk düşmanı Senatör Graham: İsrail'i derinden sarsar

Zelensky’den dünyaya net mesaj: Rusya’ya baskı uygulanmadan saldırılar durmaz

Türk jetleri Karadeniz semalarında: Milli Savunma Bakanlığı görüntüleri paylaştı

Portekiz’den savunma havacılığında tarihi adım: NATO konfigürasyonlu Super Tucano teslim alındı