AKİT MENÜ

Dünya

Güney Kore muhalefet lideri nükleer santrallerin su salması yapımı için açlık grevi... Kıyasıya rekabet sürüyor!

Güney Kore ana muhalefet lideri Lee Jae-myung, Japonya'nın Fukuşima nükleer santralinden Pasifik Okyanusu'na arıtılmış radyoaktif su salması karşısında hükümet politikalarına karşı açlık grevine başladı!

2023-08-31 15:49:43

Güney Kore ana muhalefet lideri Lee Jae-myung, Japonya'nın Fukuşima nükleer santralinden Pasifik Okyanusu'na arıtılmış radyoaktif su salması karşısında suskun kalan hükümeti protesto etmek için açlık grevine başladı.

Kore Demokrat Partisi lideri Lee Jae-myung, bir basın toplantısı düzenleyerek açlık grevi protestosu başlattığını ve bunun nedenlerini anlattı ancak açlık grevinin ne kadar süreceğini söylemedi.

Açlık grevinin nedenleri arasında hükümetin kötü ekonomi yönetiminden bölücü politikalarına ve basın özgürlüğüne kadar bir dizi gerekçe sayan Lee'ye göre Fukuşima su tahliyesine karşı çıkılmaması bardağı taşıran son damla oldu.

Fukuşima operatörü: Test sonuçlarına göre Fukuşima'dan denize boşaltılan su güvenli
İlk kez bir parti lideri açlık grevine gidiyor
Güney Koreli siyasetçilerin belli konulara dikkat çekmek için açlık grevine başvurmaları görülmemiş bir durum değil ancak büyük bir partinin liderinin bu yöntemi seçmesi ilk kez oluyor.

Fukuşima konusunda Lee, hükümeti Japonya'ya "yardım ederek suç ortağı" olmakla suçluyor.

Güney Kore aslında Japonya'nın eylemini ne destekledi ne de kabul etti. Açıktan herhangi bir pozisyon alınmaması ülke muhalefeti tarafından Japonya'nın desteklenmesi olarak görüldü. Fukuşima planına en sert tepki veren ülke ise Çin oldu.

Yorumlara Git

TOKİ'den indirim kampanyası! Bakan Kurum detayları paylaştı

İşte Halk TV’nin ve İsmail’in gerçek yüzü! İstedikleri cevabı alamayınca bakın ne yaptılar

Yapay zeka açıkladı! Dikkat çeken sonuç: Çok şaşırtıcı bir oran ortaya çıktı…

ANKA 3, ilk atışta hedefi başarıyla vurdu

Arda Turan’ın rekoru kırılacak! Gündem oldu: Müthiş potansiyel var müthiş dediler: O ülkeye gidecek…