AKİT MENÜ

Ekonomi

Faiz artırımlarında sona yaklaşılmış olabilir

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, İngiltere'deki faiz oranlarının muhtemelen "döngünün zirvesine yakın" olduğunu, çünkü bu yıl enflasyonda "belirgin" bir düşüşün daha muhtemel göründüğünü, bunun da BoE'nin son otuz yıldaki en hızlı sıkılaştırma döngüsünü sona erdirebileceğinin bir işareti olduğunu söyledi.

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, Parlamento'da konuştu. Dokuz üyeli Para Politikası Komitesi'nden Bailey'nin iki meslektaşı, BOE'nin daha fazla sıkılaştırmanın gereksiz yere sert bir resesyona neden olabileceğinden endişe duyduğuna dair şimdiye kadarki en net sinyali verdiler.

2021 sonundaki yüzde 0,1'den yüzde 5,25'e yükselen ana faiz oranının büyük kısmının henüz hissedilmediğini savunan Bailey, "Kesinlikle önemli miktarda aktarım söz konusu. Daha uzun bir aktarım olduğu, gecikmelerin daha uzun olduğu görülüyor. Bunu politika kararımızda hesaba katmak zorundayız" dedi.

Bailey, göstergelerin enflasyondaki düşüşün devam edeceğine işaret ettiğini belirtti ve "faiz açısından döngünün zirvesine çok daha yakınız" diye konuştu.

Yorumlara Git

Max Kownatzki Almanya'da duyurdu: Türkiye rakipsiz

Narin'in köyü ile ilgili korkunç gerçek! 15 çocuk daha ölmüş

Pakistan'ı vurdular! Çok sayıda asker öldü

Alman havacılık devi Türkiye'yi işaret etti: Avrupa ülkeleri harekete geçmeli

Ticaret Bakanlığından CHP'ye tokat gibi İsrail yanıtı!