AKİT MENÜ

Siyaset

Son ankette muhalefete vatandaş tokadı! Rakamlarla ortaya çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "22 yılda kalitemize uygun bir muhalefet bulamadık." sözleriyle eleştirdiği muhalefetin, vatandaş nezdindeki durumuna ilişkin anket yapıldı. Ankete katılan vatandaşların yüzde 82,7'si Türkiye'deki muhalefeti kötü bulduğunu belirtti.

2023-09-08 19:25:19

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından yerel seçimlere yaklaşılırken muhalif kanatta yaşanan koltuk savaşları ve değişim tartışmaları sonrası anket sonuçları tekrar merak edilmeye başlandı. Areda Survey'in 25-29 Ağustos tarihlerinde 2 bin 562 kişiyle yaptığı ankette, CHP Genel başkanlığı, muhalefet partileri ve yerel seçimlere ilişkin çarpıcı sonuçlar yer aldı.

Türkiye'deki muhalefet başarısız!

14 Mayıs seçim döneminde vatandaşa güven vermeyen, olası iktidarları döneminde her an ülkede kriz çıkarma potansiyeline sahip olan altılı masa paydaşları Türk halkından yetkiyi alamadı. Seçimin ardından darmadağın olan ve birbirlerine ağır suçlamalarda bulunan muhalefet partileri, seçim sonrası ankette de vatandaştan darbeyi yedi.

Areda Survey'in vatandaşlara yönelttiği "Türkiye'de muhalefeti genel olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna yüzde 82,7 oranında "başarısız" cevabını veren vatandaşlar, yüzde 17,3 oranında ise "başarılı" cevabını verdi.

Yerel seçimde ittifak olur mu?

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde altılı masanın liderlerinin birbirinden alakasız açıklamalar yapması Millet İttifakı'nın geleceğine ilişkin inancı da sarstı. Areda'nın anketinde 2024 yerel seçimlerine ilişkin ittifak sorusuna çok büyük bir çoğunluk "Hayır" cevabını verdi.

Ankette "Sizce Millet İttifakını oluşturan 6 parti yerel seçimlerde yeniden bir araya gelebilecek mi?" sorusuna katılımcıların yüzde 83,1'i 'hayır' derken, sadece yüzde 16,9'u 'evet' şeklinde cevap verdi.

İmamoğlu yeniden İBB Başkanlığına adaylığı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra 'değişim' açıklamaları yaparak CHP'de genel başkanlığa oynayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'a yeniden aday olacağını açıklamasının ardından katılımcılara "Ekrem İmamoğlu, CHP Genel Başkanlığı için mücadele ederken geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday olacağı açıklandı. Siz bu durumu neye bağlıyorsunuz?" sorusu soruldu.

Ankete katılan kişiler bu soruya yüzde 58,9 gibi büyük bir çoğunlukla "CHP'nin başına gelemeyeceğini anladığı için mecbur kaldı" şeklinde cevap verirken, yüzde 41,1'i ise "CHP'nin başına gelmek için doğru yolun bu olduğunu düşündü" şeklinde cevap verdi.

CHP'de diktatörlüğün ispatı

Ankette çarpıcı bir sonuçta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili soruda çıktı. Anket katılımcıları “Kılıçdaroğlu’nun istemediği bir aday CHP Genel Başkanlığı’na gelebilir mi?” sorusuna adeta CHP'de Kılıçdaroğlu diktatörlüğünü işaret edercesine cevap verdi. Soruya ankete katılanların yüzde 66.3’ü hayır, yüzde 33.7’si ise evet dedi.

İYİ Parti ana muhalefet olamaz!

Seçim sürecinde İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in altılı masadan kalkması ve saatler sonra tekrar oturmasıyla vatandaşlardaki güven duygusunu kaybettirmesi, seçim sonrası anketlerde de kendini gösterdi. Ankette "Sizce İYİ Parti mevcut yöneticileri ve söylemleriyle Ana Muhalefet partisi konumuna gelebilir mi?" sorusuna yüzde 82,7 'hayır' cevabı gelirken yüzde 17,3 oranında 'evet cevabı verildi.

Kaynak: Haber7

Yorumlara Git

Adıyaman'daki deprem konutlarında Türk bayrağını yere attılar: Evlerini geri alın, yazıklar olsun

Türkiye yeni güne dev operasyonla uyandı! Tam 23 ilde yapıldı

Siber güvenlik için Türkiye harekete geçti! Konu Ekim ayında mecliste

Türkiye'ye gündeme oturacak savunma sanayi teklifi

Robot Sophia CHP’ye pahalıya patladı