AKİT MENÜ

Gündem

Cübbeli vesayete geçit yok

Danıştay’ın 146. kuruluş yıldönümü törenlerinde Başbakan Erdoğan’a karşı edepsizlik yapan Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’na karşı tepkiler çığ gibi büyüyor. Sivil toplum kuruluşları ve bazı sendikalar yaptıkları açıklamada, “Feyzioğlu istifa etmeli. Bu çağdışı zihniyeti taşıyan kişiyi kınıyoruz” denildi.

HABER MERKEZİ - Birlik Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Muhittin Bal, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun, “tamamı siyasi içerikli konuşmasının bir hukukçunun değil, adeta siyasi hesaplaşmaya kilitlenmiş bir muhalefet partisinin konuşması” olduğunu belirterek, bu konuşmasından dolayı derhal “istifa etmesini” istedi.

Akdeniz Gençlik Kulüpleri Federasyonu üyesi bir grup, “Cübbeli vesayete geçit yok” yazılı pankart taşıdı ve slogan attı. Daha sonra grup adına açıklama yapan Gökhan Kaya, Danıştay’ın kuruluş yıl dönümünde maruz kalınan antidemokratik tutum ve davranış dolayısıyla büyük üzüntü duyduklarını söyledi.

Doğu, Güneydoğu Anadolu Siyasal Araştırmalar Merkezi (DOG-SAM) Başkanı Mustafa Metin Yardımcı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nu “Danıştay’ın kuruluş yıl dönümündeki yakışıksız davranışından dolayı” kınadıklarını bildirdi.

HALKIMIZ UNUTMADI

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Van Şubesi Başkanı Harun Altın, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Danıştayın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde yaptığı konuşmaya tepki göstererek, “Depremin meydan gelmesinden üç saat sonra sayın Başbakan’ımız ve ekibinin Van’a gelerek halkımızın yaralarının sarılması için göstermiş olduğu üstün gayret, halen halkımızın taptaze hafızalarındaki yerini korumaktadır” dedi.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam