Kadın - Aile
Beynin yaşlanmasını önlüyor! Kendi minik faydaları büyük: O besin güvenli, belli oldu! Bakın ne işe yarar...
Hindistan ve Hintli dostlarımızın coğrafyasına özgü ve faydaları saymakla bitmeyen bu bitki sizi çok şaşırtacak. Uzman isimler tarafından savunma için önerilen besin özellikle Asya mutfağında birçok yemekte kullanılan kakule hem yemeklere kattığı lezzet hem de sağlık faydaları açısından bir mucize niteliğinde olan besini herkes satın aldı!
Keskin koku ve tadıyla yemeklerde sıkça kullanılan kakule, bir bitkidir. Daha çok Hindistan, Malezya, Nepal gibi ülkelerde yetişen kakulenin faydaları say say bitmez...
Gelin tariflerine bakalım!
Kakule çayı
1,5 litre kaynamış suya 3 yemek kaşığı siyah çay, 3 çay kaşığı kakule tohumu ve 200 ml kadar süt ekleyin. Bu lezzetli karışımı 10 dakika demlenmeye bırakın ve ardından süzerek afiyetle tüketin.
Kakule kahvesi
4 – 5 adet kakule tohumunu havanda veya öğütücüde güzelce toz haline getirin ve tavada bir güzel kavurun. Ardından 3 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı türk kahvesi ve bir iki tutam safran ekleyerek türk kahvesi yapar gibi cezvede pişirin. 3 – 4 dakika kısık ateşte tuttuktan sonra 15 dakika dinlenmeye bırakın.
Ardından tekrar ısıttığınız kakule kahvesine 1 çay kaşığı gül suyu ekleyin ve aynı türk kahvesinde olduğu gibi taşmadan altını kapatın ve afiyetle için. Denediğinizde vazgeçemeyeceksiniz. Sağlıkla kalın!