AKİT MENÜ

Siyaset

Özel halk otobüsü esnafı ile Mansur Yavaş arasındaki kavga büyüyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde, otobüsçülere gelir desteğinin devamı için sunulan önergeye ilişkin kararı veto edeceğini açıklayan Mansur Yavaş ve Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği (TÖHOB) Genel Başkanı Kurtuluş Kara arasındaki kavga büyüyor.

2023-09-21 00:01:52

Seçimden önce Ankaralı esnafı destekleyeceğinin sözünü veren CHP'li Yavaş, EGO’dan sonra en büyük filosu olan özel halk otobüsü esnafına Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek olan desteği içeren önergeyi “veto” edeceğini açıkladı.

TÖHOB Genel Başkanı Kurtuluş Kara’dan Yavaş'a tepki geldi.

Konsere var esnafa yok!

Konserlere ve hizmet dışında her tülü işe para ayıran Mansur Yavaş Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği’ne (TÖHOB) verilecek olan destek için AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri tarafından verilen önergeyi veto edeceğini belirtti. Ankara’da ulaşım krizine neden olan Yavaş, Ankaralı vatandaşlardan sonra esnafı da perişan etti.

Biniş ücretlerinin tespit edilmesi sürecinde, tüm itirazlara rağmen TÖHOB esnafına maliyetlerin karşılanacağını söyleyip esnafı kandıran Yavaş, “Büyükşehir Belediye Kanunu kapsamında, özel halk otobüslerine verilebilecek gelir desteği ödemelerinin, miktarları ve süreleri, Belediye Meclisi tarafından alınacak karara göre düzenlenmektedir.” denmesine rağmen kendisini karar organından büyük görüp önergeyi reddedeceğini söyledi.

Topu bakanlığa attı!

Ücretsiz ve indirimli tarifelerin yoğunluğu ve kaynak dağılımı analiz edildiğinde, büyük bir bölümünün Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan indirimli (abonman) ve ücretsiz biniş tarifleri olduğu anlaşılırken CHP'li Yavaş, toplu taşıma araçlarına ve vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerlerdeki billboardlara toplu taşıma araçlarına ulaşım desteği vermenin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yetkisinde olduğunu söyleyerek topu üzerinden atmaya çalıştı. Oysa ki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından söz konusu esnafa ücretsiz ulaşımın devam etmesi için milyonlarca lira gelir desteği ödendiği öğrenildi. Ancak CHP’li Yavaş yönetimindeki belediyenin esnafa 3 aydır gelir desteği sağlamadığı ortaya çıktı.

Başkan Kara'dan tepki!

Kurtuluş Kara; “Ankara genelinde yaklaşık 800 adet özel halk otobüsümüz ile merkez ve çevre ilçelerden toplu taşıma yapmaktayız. Ankara ulaşım ekonomisi içinde, EGO’dan sonra, en büyük filoya sahip paydaşlar olarak hizmetimize devam etmekteyiz. Ancak buna rağmen Ankara’da, 15 Haziran 2023 tarihine kadar, gelir desteği ödemeleri için Belediye Meclisi tarafından alınan kararlar kapsamında, halen 18 Mart 2023 ile 15 Haziran 2023 arasındaki yaklaşık 90 günlük gelir desteği ödemeleri, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmamıştır.” dedi.

Kara sözlerine şöyle devam etti; Ödemenin yapılmaması ile birlikte 16 Haziran 2023 sonrasında ödenecek gelir desteği tutarları için ise belirsizlik sürmektedir. 11 Eylül ile 15 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplantılarında, Ak Parti tarafından verilen önerge gündeme gelmiştir. İlk gün yapılan görüşmelerde, CHP Grup Başkanvekili tarafından, ortak değerlendirme ve çözüm bulunması için, önergenin Plan ve Bütçe Komisyonu'na gönderilmesi talebi, siyasi nezaket dâhilinde, Meclis'te çoğunluğu bulunan Ak Parti tarafından uygun bulunmuş ve önerge ilgili komisyona gönderilmiştir. AK Parti ve MHP Meclis üyelerinin kabul oyları, CHP Meclis üyelerinin ret, İyi Parti Meclis üyelerinin ise çekimser oy kullanması ile oy çokluğu ile kabul yönünde karara bağlanmıştır. Ancak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mansur Yavaş ve bürokratlar ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, Belediye Meclisi tarafından, kanunlara uygun olarak alınan kararın siyasi ve idari sebepler ile veto edileceği açıkça belirtilmiştir.

Yorumlara Git

20 Eylül 1238: Mahmûd B. Ahmed Nâsîrî'nin vefatı (Alim)

İsrail’den skandal talimat! Savaş kuzeyde resmen başladı

Amerikalılar Trump’ın mitinginde dehşeti yaşadı! Gizli Servis bilerek müdahale etmemiş

İsrail’in vaadettiği serveti elinin tersiyle itti: Kanlı para istemem!

Bazı fakülte ve enstitülere kapatma kararı Resmi Gazete'de