AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Akırı Karha: Öyle kazandıracak yöntemi var ki! Duyanlar keşke onu daha önce alsaydım diyecekler İşte cevap

Yaprakları papatya benzetilen akırı karha diğer bir deyişle ÜDÜL KAHR dır. İki isimle de bilinmektedir. Çok bilinmeyen bir bitki fakat çokta faydalıdır. Genel olarak Arap ülkelerinde yetişen ve tercih edilen bitkidir. Arap kadınlarının güzellik sırrı olarak da bilinir. Arap ülkelerinde kremin içerisinde bulunmaktadır. İşte Akırı karha bitkisinin faydaları şöyledir…

2023-10-01 12:45:13

Akırı Karha Bitkisinin Faydaları

Öksürüğü karşı çok faydalıdır. Bitkiyi kaynatıp içerisine az miktarda bal koyup tüketin. Günde 1-2 bardak tüketilmelidir. Düzenli tüketimde öksürükten eser kalmaz.

Ayrıca iyi bir balgam söktürücüdür. Akırı karhayı ıhlamur ile birlikte kaynatın ve tüketin. İsterseniz tatlandırmak için bal da katabilirsiniz. 1-2 bardak tüketin ve balgamın bittiğini fark edersiniz.

Astım ve bronşite de iyi gelmektedir. Yine bitkiyi ıhlamur ile kaynatın ve tüketin. Kaynayınca içerisine bala katın ve katlandırın için.

Aşırı derece vücut kuvvetlendirici özelliği bulunmaktadır.  Günde 1-2 kez 1 tatlı kaşığı tüketilmesi yeterlidir.
Epilepsi hastalarına bu bitkiyi delin ve kolye yapın. Bu kolyeyi boyunlarında taşıdığı zaman nöbetlerinde çok sayıda azalma görülür.

Soğuk algınlığına da iyi gelmektedir.

Akırı Karha Yağının Faydaları

Özellikle konuşamayan çocuklara düzenli olarak 3-4 damla dilinin altına damlatıldığı zaman kısa sürede konuşmaya başlayacaktır. Çok bilinen bir özelliğidir. Geç konuşan çocuklarda tedavi edici bir yöntemdir.

Sallanan dişler için diş etlerine uyguladığınız zaman dişlerin sallanmasını durdurur.

Selülit savar olarak bilinmektedir. Selülitlerin üzerine akırı karha yağını uygulayın ve üzerini bir streç yardımı yardımı ile kapatın. En az 1-2 saat bekletin. Düzenli kullanımda selülitlerden eser kalmaz.

Diğer bir özelliği ise felç hastalarına olmaktadır. Kısmı felç ya da tamamen felç olan kişilerde uygulandığı zaman fayda görülmektedir.

Yüz sürüldüğü zaman cildi güzelleştirir. Ayrıca cildi besler ve kırışıklıkları da azaltır. Cildi yeniler.

Romatizmalara da iyi geldiği bilinmektedir. Romatizma olan bölgelere sürün ve bekletin. Düzenli kullanımda romatizma ağrılarının azaldığını göreceksiniz.

Akırı Karha Yağının Yapımı

100 gram kadar bitki
2 su bardağı su
500 gram hakiki zeytinyağı
Bitkiyi robottan geçirin. Diğer malzemeleri ekleyin ve içerisinde su yok olana kadar yaklaşık 15 dakika kaynatın. Daha sonra ocaktan alın ve süzün soğumaya bırakın. Serin ve rutubet olmayan yerde muhafaza edin. Yağı soğuduktan sonra kullanabilirsiniz.

Güneşte yapmak isteyenler içerisine su eklemesin. Cam kavanoza koyun malzemeleri ve 40 gün boyunca güneşli bir yerde bekletin. 40 gün sonra süzün ve yağı kullanın. Denemeden önce mutlaka uzmanına başvurunuz.

Yorumlara Git

Ajanslar son dakika geçiyor! İsrail vuruldu

Cihat Yaycı Paşa uyarıyor! Yunanistan şimdi de Gökçeada'ya göz dikti!

Çeyrek altın uçuşa geçti!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! İstifa edene tazminat hakkı

Türkiye'nin büyük gücü TB2 ve KAAN'a övgü! ABD, Birleşik Krallık ve Fransa detayı bomba