AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Meyve diye harcıyoruz ama… Öyle bir yararı ortaya cıktı ki: O besin!

Tam meyveler arasında en güçlü antioksidan olduğu söylenen narın öyle özellikleri var ki bir tek vefata derman değil lafının bütün karşılığı olarak adlandırılsa yanlış olmaz… İşte narın bedenimize sağladığı rakamsız bereketlerden bazıları…

2023-10-05 07:24:27

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, narın bir gıdadan öte tıbbi nebatlar sınıfına girdiğine dikkat sürükleyerek, “Narın iyi gelmediği bir şey yok. Kalp, dolaşım, bağışıklık, beyin, öğrenilen tam sistemleri pozitif etkiliyor. dedi. 

“KRONİK HASTALIK ÖNLEYİCİ”

Nebatın kumpaslı kullanımda hastalık rehabilitasyon edici ya da önleyici tesire sahipse o zaman tıbbi sıfatını kazandığını belirten Dr. Dizdar, “Narın ise iyi gelmediği bir şey yok. Kalp, dolaşım, bağışıklık, beyin, öğrenilen tam sistemleri pozitif etkiliyor. Başka Bir Deyişle genel bir ‘kronik hastalık’ önleyici; romatizmadan alzheimer hastalığına kadar usunuza ne kazançsa pozitif tesir bildiren suratlarca çalışma var.

Sıhhatli hayatı uzattığı düşüncesi çok daha önceki çağlardan beri kabullenilmiş, verimle, doğurganlıkla ilişkilendirilmiş. İçerikteki maddelere bakınca çok da yersiz bir yakıştırma değil” ifadelerini kullandı. Oldukça faydalı olan narın çekirdeğinden elde edilen nar çekirdeği yağı, vücuda çok iyi geliyor.

“BEDENDE ANTİBİYOTİK TESİR GÖSTERİYOR”

Narın çekirdeklerinin özellikle kalp için gözetici olan yağ asitleriyle zengin olduğunu söyleyen Dr. Dizdar, “Tanelere renklerini veren bileşikler kalın bağırsaklarda başka bileşiklere dönüştürülüp ayrı faydalar sağlıyor. Vitamin, mineral var. Tıbbi nebat denmesinin haklı sebebi de bu. Bazı bileşikler bağırsak kurtlarının üremesini yasaklıyor, antibiyotik tesir gösterip bedenin mikroorganizmalarını sıhhatli balansta yakalıyor, ağız ve diş sıhhati açısından çok bereketli” dedi.

“EKŞİSİ DE ÇOK BEREKETLİ”

Nar ekşisinin de çok bereketli olduğunu belirten Dr. Dizdar, “Zira bileşikleri konsantre halde kapsıyor. Ama piyasadaki tam nar ekşilerinin saf olduğunu söylemek iyimserlik olur, hem hazırlanması külfetli, hem de kaynak yoğunlaştığı için pahalı. Ama nar ekşisinin her şeye karşın çok bereketli olduğu açık.

Nar suyu ise hazırlanırken kabuk ve süngerimsi dokuda yer alan bileşiklerin de bir kısmını alıyor. Lakin narın tanelerinde yer alan çekirdeklerden ancak bunları çiğneyerek yararlanabiliyor” ifadelerini kullandı.

“KANSER HASTALARI NAR HARCAMALIDIR”

Kanser hastalarının kemoterapi günü olmasa dahi sonraki günlerde nar harcamaları gerektiğine dikkat sürükleyen Dr. Dizdar şu ihtarlarda bulundu:

“Bir de kanser hastalarına kemoterapi sırasında nar yememeleri ihtarları var, ama azıcık mesnetsiz görünüyor. Tamam nar çok eforlu bir antioksidan, ilacın tesirini kullanım sırasında eksiltebilir. Ama bu yalnızca o güne mahsustur, ilaçların çoğu bedenden saatler içinde uzaklaştırılır. Dolayısıyla kanser hastaları kemoterapi günü yemeseler dahi, sonraki günlerde nar harcanmalıdır. Aksi taktirde bedenlerindeki noksanı bu kadar basit yerine koyabilecekleri başka kaynak neredeyse yok.”

NAR ÇEKİRDEĞİ YAĞININ VÜCUDA FAYDALARI

Kalp hastalıkları ortaya çıkaran ve kansere neden olan serbest radikaller ile mücadele konusunda oldukça güçlü bir içeriğe sahip olan nar çekirdeği yağına ilişkin yapılan araştırmalar, bu yağın etkili bir şekilde kalbi koruduğunu ve kansere karşı koruyuculuk sağladığını gösteriyor. Bağışıklığı oldukça yükselten nar çekirdeği yağı, aynı zamanda iltihap önleyici olarak da kullanılıyor. Vücuttaki iltihapları önleyen ve enfeksiyonlara karşı koruyan nar çekirdeği yağının zayıflamayı hızlandırdığına dair de araştırmalar bulunuyor.

Yorumlara Git

Ajanslar son dakika geçiyor! İsrail vuruldu

Cihat Yaycı Paşa uyarıyor! Yunanistan şimdi de Gökçeada'ya göz dikti!

Çeyrek altın uçuşa geçti!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! İstifa edene tazminat hakkı

Türkiye'nin büyük gücü TB2 ve KAAN'a övgü! ABD, Birleşik Krallık ve Fransa detayı bomba